Antena 3 CNN Externe Israelul le cere palestinienilor din estul orașului Khan Younis să evacueze zona

Israelul le cere palestinienilor din estul orașului Khan Younis să evacueze zona

de Roxana Mihăiescu    |   

Armata israeliană le-a cerut, luni, locuitorilor din Gaza să părăsească partea de est a oraşului Khan Younis, afirmând că se pregăteşte să „opereze în forţă” după noi atacuri cu rachete, împotriva activităţii militante din zonă.

În urma numeroaselor atacuri cu rachete asupra sudului Israelului din ultimele săptămâni din zona umanitară desemnată de Israel în Fâşia Gaza, IDF a anunţat că ajustează limitele zonei pentru a ţinti Hamas, scrie The Times of Israel, citat de News.ro. 

 Într-o declaraţie, IDF precizează că de acolo au fost lansate rachete către Israel. 

De asemenea, armata a mai menționat că avertismentul timpuriu are ca scop atenuarea daunelor aduse civililor.

„Rămânerea în zona respectivă a devenit periculoasă”, a mai precizat IDF.

Ajustarea zonei se realizează „în conformitate cu informaţii precise care indică faptul că Hamas a încorporat infrastructura teroristă” în zona umanitară.

Presa internațională scrie că civiilii sunt informați prin mesaje SMS, apeluri telefonice și emisiuni media cu privire la tot ceea ce se întâmplă în zonă.

„IDF este pe cale să opereze în forţă împotriva organizaţiilor teroriste şi, prin urmare, face apel la populaţia rămasă în cartierele estice din Khan Younis să se autoevacueze temporar către zona umanitară ajustată din al-Mawasi”, afirmă armata.

O sursă militară a declarat că spitalele din zonă nu trebuie evacuate şi că IDF a comunicat acest lucru oficialilor palestinieni din domeniul sănătăţii şi oficialilor din comunitatea internaţională.

 

 

 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile