Antena 3 CNN Actualitate Social Irina a murit lângă fetiţa ei, lovită de o maşină, în timp ce traversa strada, pe trecerea de pietoni. Irina nu era pregătită să moară, plecase de acasă să-şi plimbe copilul în cărucior

Irina a murit lângă fetiţa ei, lovită de o maşină, în timp ce traversa strada, pe trecerea de pietoni. Irina nu era pregătită să moară, plecase de acasă să-şi plimbe copilul în cărucior

În fiecare zi, doi români își pierd viața acolo unde ea ar trebui să fie protejată de lege. Pedepsele dictate sunt cu suspendare sau de 6 luni - 1 an.

Irina a murit lângă fetiţa ei, lovită de o maşină, în timp ce traversa strada. Regulamentar, pe trecerea de pietoni. Irina nu era pregătită să moară, plecase de acasă să-şi plimbe copilul în cărucior. Fetiţa ei de 1 an şi jumătate se zbate acum între viaţă şi moarte, pe un pat de spital. Şoferul care a provocat accidentul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Neglijarea pietonilor, a treia cauză a deceselor rutiere În fiecare zi, cel puţin doi oameni sunt loviţi de maşini pe trecerile de pietoni din România. Zebrele sunt un fel de loterie a morţii, nu poţi fi sigur niciodată dacă ajungi de cealaltă parte a străzii sau dincolo. „Neacordarea priorităţii pietonilor reprezintă cea de-a treia cauză de producere a accidentelor grave în România”, se arată în Strategia Naţională pentru siguranţa rutieră (2016 – 2020). Ce păţesc cei care omoară oameni pe trecerile de pietoni? Ce pedepse primesc ei, după ce emoţia colectivă trece, iar tragediile cad în uitare?

Mai multe, pe Libertatea.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile