Antena 3 CNN Emisiuni Numai de bine Iridologia, metoda de diagnosticare prin analiza irisului. Specialist: "Putem afla despre anumite patologii în stadiu incipent, care încă nu au dat semne clinice"

Iridologia, metoda de diagnosticare prin analiza irisului. Specialist: "Putem afla despre anumite patologii în stadiu incipent, care încă nu au dat semne clinice"

Ela Crăciun
2 minute de citit Publicat la 16:13 06 Sep 2021 Modificat la 16:13 06 Sep 2021

Priviţi cu atenţie, ochii pot dezvălui indicii preţioase despre organismul nostru. De exemplu, pot indica anumite probleme fizice, psihice sau chiar emoţionale. Mai mult decât atât, au şi capacitatea de a ilustra predispoziţiile genetice şi gradul de longevitate. Această ştiinţă care studiază harta irisului şi a pupilei se numeşte iridologie, iar peste hotare a devenit destul de populară, întrucât atât pacienţii, cât şi medicii o consideră de mare ajutor.

Structura, culoarea şi diferitele marcaje ale irisului sunt principalele surse din care specialiştii în iridologie pot obţine informaţii despre starea noastră de sănătate şi nu numai. 

Cum se desfăşoară un consult?

"Păi avem nevoie de o sursă de lumină şi de o lupă ca să putem mări suprafaţa irisului, ca să putem observa acele semne şi marcaje, care nu sunt observabile cu ochiul liber şi în felul acesta putem să avem irisul în ansamblul său", explică Alin Ghinea, specialist în iridologie. 

E indicat ca examinarea irisului să fie corelată cu simptomele pe care pacientul le prezintă, cu examinarea atentă a acestuia şi cu eventualele analize efectuate.

O genă destul de bună, adică un grad de longevitate ridicat cu predispoziţie ereditară la afecţiuni scăzută, cu un sistem imunitar care reacţionează bine. Astfel, în mai puţin de câteva minute, specialistul a trasat deja câteva trăsături definitorii. 

"Iriodologia este o ştiinţă destul de veche ce are rădăcini în ştiinţele orientale. Irisul, chiar dacă este o suprafaţă destul de mică, este plin de informaţii. Inclusiv culoarea ne poate spune ceva, predispoziţiile ereditare, gradul de longevitate, anumite intervenţii chirurgicale care au avut loc, focare infecţioase. Deci, iată, o serie de predispoziţii sau patologii trecute, actuale şi chiar anumite patologii în stadiu incipent, care încă nu au dat semne clinice"


Chiar dacă această ştiinţă poate oferi atât de multe informaţii despre starea noastră de sănătate, specialiştii susţin că nu este în niciun caz o metodă de diagnostic. 

"Iridologia sau analiza pe iris nu înlocuieşte alte forme de diagnoză. Dimpotrivă, vine şi completează aceste forme de diagnosticare"

 

De multe ori, se întâmplă să ne căutăm pe la tot felul de doctori, dar să nu gaăsim o cauză. O putem găsi aici?

"Categoric da, pentru că, spre exemplu, dacă facem analizele de sânge, acolo avem doar nişte valori, pe când irisul vine şi completează aceste analize de sânge şi ne oferă, spre exmeplu, anumite focare infecţioase. Putem să vedem pe analize, de exemplu, că avem anumite infecţii în organism, dar irisul ne îndrumă în locul exact, în partea exactă a organismului aoclo unde există anumite focare infecţioase"

Obţinem un diagnostic în urma acestui consult?

"Obţinem atât un diagnostic, cât şi o schemă de tratament naturist care să vină în completarea analizei iridologice"


Aşadar, fiecare pacient pleacă cu o schemă de tratament care îl va ajuta să îşi îmbunătăţească starea de sănătate. O să trecem pe un tratament naturist, care are două componente - fitoterapie şi dietoterapie, ca să putem să îndreptăm lucrurile. O să eliminăm din alimentaţie lapte şi lactate de vacă, pâine albă şi produse de patiserie, zahăr. 

Frecvenţa consultaţiilor iridologice se stabileşte în funcţie de pacient. Însă, sunt şi situaţii în care poate fi suficientă şi o singură vizită în cabinetul specialistului. 

"Depinde de suferinţele pacientului pentru că, spre exemplu, atunci când se îmbolănvesc înregsitrează anumite modificări la nivelul irisului, iar atunci când ogranismul începe să răspundă la tratament, să îşi revină, apar anumite semne", mai spune Alin Ghinea, specialist în iridologie. 

Această formă de diagnosticare este recomandată şi copiilor, dar care au împlinit cel puţin un an, fiindcă abia atunci irisul este format şi se poate face o analiza exactă şi corectă. 

Citește mai multe din Numai de bine
» Citește mai multe din Numai de bine
TOP articole