După preţul la cazare, cel mai mult îi afectează pe turişti preţul la mâncare, iar acesta ajunge uneori exagerat.
Aşa se face că, în acest sezon estival, o porţie de ciorbă de burtă a ajuns să coste 32 de lei, iar preţul unei porţii de sarmale pare să întreacă imaginaţia.
Asociația pentru Protecția Consumatorilor a postat recent, pe pagina oficială de Facebook, o fotografie în care este prezentată o ofertă a unui local din Mamaia.
[GAL layout="2"]După cum se vede în imagine, o porție de sarmale cu mămăliguță şi ardei iute costă nu mai puțin de 49 de lei.
Comentariile internauţilor nu au întârziat să apară: "Da' ce-i, frate, animalu' viu în ea..????" sau "Fugiți, ăsta nu e turism!" ori "Cumpărați sarmale la preț de fructe de mare".
Mâncarea din România, pe locul 4 în lume. Care sunt cele mai apreciate mâncăruri
Dacă la alte capitole suntem la coada clasamentelor, mâncarea de la noi din ţară pare să fie una dintre cele mai gustoase din lume.
Astfel, într-un top al celor mai gustoase preparate, întocmit de Taste Atlas, clasamentul este deţinut de Italia, urmată de Grecia și Spania.
Apoi, vine din urmă România, cu preparate precum mititei, ciorbă de burtă mămăliguță şi cozonac. Acest lucru este dovedit și de voturile internauților care au participat la realizarea topului celor mai bune bucătarii din lume.