Antena 3 CNN Externe Iranul a spânzurat 29 de oameni într-o singură zi. Este cea mai mare execuție colectivă din ultimii 25 de ani

Iranul a spânzurat 29 de oameni într-o singură zi. Este cea mai mare execuție colectivă din ultimii 25 de ani

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Iranul a spânzurat miercuri cel puțin 29 de condamnați într-o singură zi, inclusiv 26 într-o execuție colectivă într-o închisoare, a declarat un grup pentru drepturile omului, potrivit Times of Israel.

Iran Human Rights, cu sediul în Norvegia, a declarat că 26 de bărbați au fost executați în închisoarea Ghezelhesar din Karaj, în afara Teheranului, în timp ce alți trei bărbați au fost executați în oraș.

Cei executați, printre care doi cetățeni afgani, fuseseră condamnați pentru crimă, acuzații de trafic de droguri și viol.

Alte grupuri pentru drepturile omului au confirmat, de asemenea, execuția a cel puțin 24 de persoane în Karaj.

Grupurile pentru drepturile omului au acuzat în repetate rânduri Iranul, despre care, spun ei, execută mai mulți oameni anual decât orice altă națiune în afară de China, că folosește pedeapsa cu moartea pentru toate acuzațiile pentru a insufla teamă în societate în urma protestelor din 2022.

„Fără un răspuns imediat din partea comunității internaționale, sute de persoane ar putea deveni victime ale mașinii de ucidere a republicii islamice în următoarele luni”, a declarat directorul IHR Mahmood Amiry-Moghaddam.

Este cea mai mare execuție colectivă din 2009.

 

Subiecte în articol: Iran executie executați spanzurat
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile