Antena 3 CNN Emisiuni Sinteza zilei ÎPS Visarion Bălţat, reacţie în scandalul declanşat de Cristi Călin: "Dumnezeu ne trimite și cele bune și cele rele. Să ne rugăm pentru pace"

ÎPS Visarion Bălţat, reacţie în scandalul declanşat de Cristi Călin: "Dumnezeu ne trimite și cele bune și cele rele. Să ne rugăm pentru pace"

ÎPS Visarion Bălțat a reacţionat la acuzaţiile aduse în scandalul momentului declanșat de Cristi Călin. Mai mult, şi Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuților a clarificat afirmațiile potrivit cărora Înaltpreasfințitului Calinic ar fi fost implicat în discuții cu falsul călugăr.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

"Noi îndemnăm clerul și credincioșii tulceni să se roage pentru ierarhul lor. Și noi suntem în rugăciune pentru că Dumnezeu ne trimite și cele bune ne trimite și cele rele și pe toate tele trebuie să le primim așa cum se cuvine și să fim după cuvântul sfântului apostol Pavel pururea mulțumitori.

De asemenea proorocul David spune atât de frumos cheamă-mă la vreme de necaz şi te voi ajuta și vei mulțumi. Sperăm și noi că Dumnezeu ne va ajuta pentru rugăciunile clerului și credincioșilor tulceni și se va face lumină și în acest caz, în așa fel încât să întroneze din nou pacea în sufletele noastre, încrederea în sfânta noastră biserică strămoșească, una sfântă, sobornicească și apostolească și să trăim din nou cu toții în pace, în liniște și în apropiere față de Dumnezeu și față de semenii noștri", a spus ÎPS Visarion Bălțat. 

"Ceea ce face este o minciună sfruntată pe care Dumnezeu nu i-o va ierta"

De asemenea, Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuților, a transmis o reacţie după ce Cristi Călin a afirmat public că s-ar fi sfătuit şi cu Înaltpreasfințitului Calinic. 

"Domnul Cristi Călin a fost în atenția Înaltpreasfințitului Calinic și a cancelariei încă din perioada când părintele arhiepiscop era episcop vicar la Iași, iar domnul respectiv făcea colecte de bani la poarta Catedralei Mitropolitane.

Atunci, domnul Cristi Călin a mers și a povestit Preasfinției Sale despre exmatricularea sa din Facultatea de Teologie și despre procesul intentat Arhiepiscopului Romanului și Bacăului. De când Înalt Preasfințitul Părinte Calinic este la Suceava, domnul Cristi Călin a intrat într-o singură audiență în biroul Înalt preasfinției Sale.

Menționăm faptul că în audiență se intră fără o prealabil înscriere. Domnul Cristi Călin a solicitat intrarea în arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, solicitare care a fost reiterată din partea sa în mai multe rânduri și în mesajele transmise către rubrica răspunsului ierarhului de pe site-ul arhiepiscopiei.

"Este o minciună sfruntată pe care Dumnezeu nu i-o va ierta"

Înalt preasfinția Sa a mai fost sunat de domnul Cristi Călin după prima emisiune difuzată pe postul România TV și a fost întrebat dacă Dumnezeu este supărat pe el pentru ceea ce face. Răspunsul ierarhului a fost următorul: Dumnezeu pentru ceea ce faceți, pentru sminteala pe care o faceți nu este supărat, ci foarte supărat și aceasta a fost toată discuția.

Dacă doriți să vă convingeți, puteți solicita stenogramele acestor numeroase conversații. Vă asigur că vă va lua puțin timp să le parcurgeți, iar afirmația că se sfătuiește cu Înalt preasfințitul Părinte Calinic în tot ceea ce face este o minciună sfruntată pe care Dumnezeu nu i-o va ierta.

Poziția Înaltpreasfințitului Părinte Calinic este una de dezaprobare categorică a acuzelor aduse de domnul Cristi Călin unor ierarhi ai Bisericii", a transmis Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuților prin consilierul Eparhial preot Alexandru Flavia Sava. 

Răsturnare de situaţie! Ce spune presupusa victimă în scandalul declanșat de Cristi Călin

Preotul Cristi Călin, noi dezvăluiri tulburătoare despre scandalul în care este implicat deputatul Aurel Bălăşoiu şi înalte fețe bisericești

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile