Antena 3 CNN Actualitate ÎPS Teodosie, o nouă declarație controversată: „Bolile psihice ale copiilor au legătură cu păcatele părinților”

ÎPS Teodosie, o nouă declarație controversată: „Bolile psihice ale copiilor au legătură cu păcatele părinților”

de Bianca Chirilă    |   

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a făcut încă o afirmație controversată. El spune că bolile psihice sunt „slăbiciuni” şi susţine că acestea pot fi declanşate de „unele momente” din viaţă, precum panica sau o sperietură și consideră că, în cazul copiilor bolnavi psihic, afecţiunile celor mici au legătură cu păcatele părinţilor.

„Sunt rugăciuni chiar consacrate şi arată că omul se poate ridica deasupra acestor slăbiciuni, pentru că bolile psihice au o strânsă legătură cu trăirea omului, pentru că copii au legătură strânsă cu păcatele părinţilor. Anumite momente din viaţă, sperietura, panica, pot duce la boală psihică şi sigur, sunt atât de diversificate aceste boli psihice”, a afirmat arhiepiscopul Tomisului, la Radio Dobrogea.

El a susţinut că numeroşi bolnavi care s-au rugat cu „hotărâre, jertfă şi dragoste” au primit, prin rugăciune, ajutor mai important decât cel dat de medicamentele pentru aceste afecţiuni.
 
„Şi, trebuie să spun, mulţi din cei ce au putut să vină cu toată hotărârea, cu jertfa şi cu dragostea de a se ruga lui Dumnezeu şi a primi ajutor au primit mai mare ajutor prin rugăciune decât prin anumite medicamente pentru neajunsurile psihice şi Dumnezeu biruieşte orice neputinţă”, a adăugat Teodosie.
 
Afirmaţiile Arhiepiscopului Tomisului au fost făcute în contextul în care acesta a fost întrebat, la postul de radio unde participă săptămânal la o emisiune, ce rugăciuni se spun pentru bolile psihice. Teodosie nu a precizat însă, la modul concret, care sunt rugăciunile care trebuie spuse de către sau pentru cei bolnavi psihic.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile