Incidentul s-a petrecut în septembrie 2009. Piteşteanul a ajuns la Secția 3 Pitești, în urma unui conflict avut cu o cunoștință care a solicitat intervenția poliţiei locale.
Ajunşi la faţa locului, poliţiştii i-au cerut bărbatului să se legitimeze dar acesta ar fi refuzat, moment în care agenţii au folosit gaz iritant și l-au urcat cu forța în dubă.
La secţie, bărbatul ar fi fost bătut de unul din poliţişti. Ulterior, piteşteanul a primit o amendă şi a fost eliberat. Revoltat el a continuat să-i înjure pe agenți şi a fost readus la secţie. În cele din urmă, bărbatul a fost preluat de familie şi transportat la spital cu fractură de femur.
Conform raportului de expertiză medico-legală, Răzvan Laurenţiu Constantinescu a avut nevoie de 120 de zile de îngrijire medicală, timp în care a suferit şi o intervenție chirurgicală fiindu-i implantată în picior și o tijă metalică.
Potrivit medicilor specialiști de la Comisia superioară medico-legală, bărbatul nu şi-ar fi putut fractura femurul prin cădere, ci doar „prin mecanism direct de lovire activă”, adică în urma unei lovituri primite de la cineva, informează jurnaluldearges.ro
Inițial, procurorii argeșeni au dispus neînceperea urmăririi penale împotriva polițiștilor
Potrivit presei locale, victima a depus o serie de plângeri împotriva agresorilor săi, însă Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș a dispus neînceperea urmăririi penale în cauză chiar şi după ce bărbatul a contestat actul în instanţă.
Nemulțumit că nu i se dă dreptul la un proces corect, piteşteanul a mutat dosarul la Parchetul Tribunalului Vâlcea, motivând că la Argeș nu mai sunt întrunite condițiile unei bune urmăriri penale.
Mai mult, în 2016 Răzvan Laurenţiu Constantinescu a câștigat la CEDO daune morale în sumă de 12.000 de euro pentru că nu a avut parte de un proces corect. În acest context instanța a decis să se refacă urmărirea penală.
Astfel, agentul care l-a bătut pe piteştean, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare și plata unor daune de 100.000 de lei, în solidar cu IPJ Argeș.
Hotărârea a fost dată la Curtea de Apel Pitești și a rămas definitivă, deoarece minuta de condamnare a polițistului fost rătăcită la Biroul Rutier și IPJ Argeș n-a mai putut să o atace.