Antena 3 CNN Politică Ionuț Stroe îi răspunde lui Barna: „Cu cât maghiarii vor fi mai aproape autonomie, cu atât vor fi mai departe de viitoarea guvernare”

Ionuț Stroe îi răspunde lui Barna: „Cu cât maghiarii vor fi mai aproape autonomie, cu atât vor fi mai departe de viitoarea guvernare”

de Mia Lungu    |   

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a reacţionat, duminică, la afirmaţia fostului ministru al Mediului de la UDMR, Tanczos Barna, care a susținut că, după alegeri, maghiarii din România ”vor fi mai aproape de autonomie”.

”Cu cât vor fi mai aproape de tema autonomiei, cu atât vor fi mai departe de viitoarea guvernare”, afirmă Ionuț Stroe, care a cerut politicianului UDMR să respecte Constituţia.

”Înţeleg că fostul ministru al Mediului spune că e tot mai aproape de tema autonomiei. Las la o parte faptul că această temă, de mai bine de 30 de ani, nu a adus nimic bun în dezvoltarea relaţiilor interetnice din România, ba chiar a fost singura care a generat tensiuni.

Nu mai iau în calcul nici faptul că ea a fost o temă pe baza căreia unii s-au permanentizat în funcţii parlamentare. Dar, pe fond, ea este pur şi simplu veşnica temă electorală a UDMR”, a transmis, duminică, purtătorul de cuvânt al PNL.

Acesta afirmă că alegerea este a UDMR.

”E alegerea dumnealor, dar eu pot să îl asigur de un lucru cert pe domnul  Barna. Din punctul de vedere al PNL, cu cât vor fi mai aproape de tema autonomiei, cu atât vor fi mai departe de viitoarea guvernare despre care a vorbit la Tuşnad.

Respectăm etnia maghiară din ţara noastră, aşa cum respectăm toate etniile care trăiesc pe teritoriul României şi aşteptăm ca şi domnul Tanczos Barna să respecte Constituţia României şi românii, în egală măsură”, a mai transmis Stroe.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile