Antena 3 CNN Actualitate ”Asta trebuie să se înțeleagă!” Primele declarații ale lui Ionuț, jandarmul care a pus la punct un grup de indivizi agresivi, la Costinești

”Asta trebuie să se înțeleagă!” Primele declarații ale lui Ionuț, jandarmul care a pus la punct un grup de indivizi agresivi, la Costinești

Ionuț Niță, jandarmul care și-a făcut datoria și a pus la punct un grup de indivizi agresivi la Costinești, a făcut primele declarații după incident.

de Laura Dinu    |   

Ionuț este fost luptător în Legiunea Străină și tată a trei copii. Trăiește o frumoasă poveste de dragoste alături de Olimpia, soția lui.  

În urmă cu aproximativ o săptămână, Ionuț a pus la punct un grup de indivizi care i-au înjurat, i-au amenințat și i-au scuipat pe salvamari și ulterior pe jandarmi.  

În urma incidentului, România pare că a fost împărțită în două. Mulți cetățeni l-au felicitat și l-au susținut pe jandarm, în timp ce alții l-au acuzat că a făcut abuz de putere deși nu avea niciun drept.  

”Vreau să le mulțumesc tuturor celor care au trimis mesajele de susținere. Mă înclin în fața lor și asta pentru că ei, cei care au trimis mesajele, au demonstrat că suntem totuși o societate cu gândire cât de cât sănătoasă”, a declarat jandarmul, într-un interviu pentru Observator.

Deși incidentul a fost unul violent, Ionuț a acționat calculat în condițiile în care legea permite unui jandarm să apeleze la forța fizică dacă agresorii nu se opresc la somația verbală. 

”În primul rând trebuie să se înțeleagă că atât Jandarmeria, cât şi Poliția, nu sunt acolo pentru a face legea cu pumnul”, susține el.  

Olimpia, soția lui Ionuț, este alături de el și spune că Ionuț nu ar fi acționat așa dacă nu ar fi fost necesar.  

”Am încrederea în el că, dacă a acționat așa, înseamnă că așa a considerat necesar. Și că nu se putea altfel. Pentru că știu că până la asta ar fi făcut tot posibilul să soluționeze altfel problema. Întotdeauna a fost foarte curajos. Asta pot să spun”, explică Olimpia. 

Jandarmul este fost sportiv. A jucat ani la rând rugby, un sport din care a învățat un lucru esențial.  

”În primul rând să respecți omul din fața ta, că poți să-l accidentezi foarte tare sau poți să te accidentezi foarte tare. Și atunci înțelegi că poți să faci rău și poți să te abții din a face rău.”. 

Ionuț a fost luptător în Legiunea Străină, o unitate de elită a Armatei Franceze, timp de cinci ani. S-a întors însă în România pentru a-și întemeia o familie.  

Astăzi, își crește, alături de Olimpia, cei trei copilași, pentru care își dorește o țară mai sigură. Acesta are și un sfat pentru tânăra generație.  

”În primul rând, în timpul liber ar fi foarte important să citească ceva. Orice. Le dezvoltă capacitatea și abilitatea de a dialoga”, spune el.

Iar soția lui îl susține.

”Trebuie să avem grijă la ce se uită copiii noștri, să avem grijă să îi educăm, pentru ca generațiile următoare să nu mai aibă parte de conflicte de genul acesta și a deveni o societate cu adevărat sănătoasă”, spune femeia.  

Subiecte în articol: Ionuț Niță
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Festival de miștouri online la adresa lui George Simion