Antena 3 CNN Externe Ionel Arsene, arestat preventiv în Italia, după ce s-a predat autorităților, la Bari

Ionel Arsene, arestat preventiv în Italia, după ce s-a predat autorităților, la Bari

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ Ionel Arsene a fost arestat preventiv în Italia, după ce ieri s-a predat la Bari. El va rămâne în arest până când va fi judecată cererea de extrădare.

de Mia Lungu    |   

Ionel Arsene a plecat din țară cu aproximativ o săptămână înainte de decizia definitivă pe care a primit-o în data de 10 martie, având destinația Italia.

Ieri, 27 martie, la aproape trei săptămâni după condamnare, a decis să se predea autorităților din Bari. Acesta a sosit la poliție însoțit de avocați.

Ionel Arsene a fost acuzat că a luat bani pentru a interveni în 2013 la conducerea ANI pentru a îndepărta din funcție un rival politic.

Citește și: Ionel Arsene a fost dat în urmărire internațională

"Aplică inculpatului Arsene Ionel pedeapsa principală cea mai grea, de 5 ani închisoare, la care adaugă un spor de o treime din cealaltă pedeapsă, respectiv 1 an şi 8 luni închisoare, rezultând pedeapsa principală de 6 ani şi 8 luni închisoare pe care o va executa inculpatul", scrie în decizia Curții de Apel Brașov.

Arsene a fost judecat pentru că ar fi primit o sută de mii de euro de la Gheorghe Ştefan pentru a interveni pe lângă şeful ANI de la acel moment, Horia Georgescu, astfel încât Culiţă Tărâţă, în acea perioadă preşedinte al CJ Neamţ, să fie declarat incompatibil.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile