Antena 3 CNN Politică Ion Cristoiu: ”Am trăit s-o văd și pe asta: Neamțul Klaus Iohannis știe să mintă. Mai bine chiar decât românii”

Ion Cristoiu: ”Am trăit s-o văd și pe asta: Neamțul Klaus Iohannis știe să mintă. Mai bine chiar decât românii”

Laura Dinu
4 minute de citit Publicat la 10:40 19 Noi 2020 Modificat la 10:40 19 Noi 2020

Semnalam în numărul anterior inițiativa televiziunilor americane de a tăia transmisia discursului ținut de la Casa Albă de candidatul, dar și președintele, Donald Trump, pe motiv că minte acuzând fraude electorale. Pe cristoiublog.ro știrea a sunat astfel:

„În noaptea de 3 spre 4 noiembrie 2020 , în jurul orei 8 a dimineții, după ora franceză, președintele în exercițiu Donald Trump a luat cuvântul pentru a se exprima cu privire la primele rezultate ale sufragiului și ca să anunțe că a câștigat alegerile. Această alocuțiune, transmisă în direct de numeroase canale de televiziune, a fost totuși întreruptă înainte de terminare de canalele MSNBC și NBC.

Atunci când Donald Trump tocmai afirma că «a câștigat alegerile» afirmând că unele fraude ar fi putut să afecteze scrutinul, cele două canale de informații au întrerupt transmisia.

Așa cum arată Le Monde, prezentatoarea de la NBC News Savannah Guthrie a justificat această întrerupere astfel: «Îl ascultăm pe președinte care vorbește de la Casa Albă, dar trebuie să ne oprim căci sunt mai multe afirmații care efectiv nu sunt adevărate».

Pe MSNBC, Brian Williams a luat cuvântul în timp ce președintele în exercițiu încă vorbea. Deși se declara «reticent» la ideea de a-l întrerupe, prezentatorul s-a justificat afirmând că declarațiile lui Donald Trump nu erau «deloc fondate».

Celebrul CNN a afirmat la rândul său că «practic tot ceea ce a spus președintele Trump nu este adevărat», dar a difuzat integral alocuțiunea.”

Pornind de aici, scriam că televiziunile noastre de știri ar fi trebuit să întrerupă transmisia de la Cotroceni, dar nu pentru că președintele Klaus Iohannis mințea de înghețau apele, ci pentru că se lansase într-o emisiune violent electorală în timpul campaniei electorale. Transmisia în direct de către șase televiziuni românești a conferinței încălca grav regulile emisiunilor electorale și ale emisiunilor politice de după debutul campaniei electorale oficiale prin atacarea principalului concurent politic al PNL și mai ales prin îndemnul de a merge și a vota PNL, prezentat drept Partidul Meu de către Klaus Iohannis. M-am grăbit însă scriind că transmisia nu trebuia întreruptă în stil american pe motiv că președintele minte. Asta deoarece – așa cum arată transcrierea conferinței de presă –Klaus Iohannis a mințit pe parcursul intervențiilor sale. Și nu oricum, ci evident, a mințit pe față, ceea ce presupune fie o părere proastă despre poporul român, fie un soi de mi se rupe de ce crede Poporul român.

Au fost multe minciuni expuse de președinte în deplinătatea treziei mintale pe parcursul conferinței de presă. Unele au fost voluntare, ca de exemplu, aruncarea întregii responsabilități pentru tragedia de la Piatra Neamț pe seama faptului că nu există o reformă în Sistemul de sănătate. Tragedia și-a avut cauza în ordinul dat de Raed Arafat, autoproclamat Comandantul Acțiunii, ca toate unitățile de primiri urgență să preia rapid cazurile de Covid 19 astfel încât ambulanțele să fie eliberate de pacient în cel mult o oră. Cei de la Piatra Neamț și nu numai s-au văzut obligați să improvizeze. Alte minciuni au fost involuntare. Despre o afirmație a lui Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, Klaus Iohannis a declarat că a fost „O afirmație un pic nerumegată”. Din câte se știe doar despre un bou se poate spune că rumegă sau că rumegă mai puțin. Numai că Nelu Tătaru nu e bou, cel puțin în realitate. Așadar, Președintele a mințit zicînd că afirmația distinsului a fost una un pic nerumegată.

Marea minciună, minciuna spusă cu ochii deschiși, fără nici o șovăială, minciună de hoț de buzunare ca să-ți ia portofelul a fost cea despre momentul în care a ajuns la putere Guvernul PNL. A avut loc următorul dialog:

„Reporter: Domnule președinte, în 2015 Victor Ponta își dădea demisia din funcția de prim-ministru după tragedia de la Colectiv și spuneați atunci că a fost nevoie să moară oameni ca acest guvern să plece. V-aş întreba în contextul tragediei de la Piatra Neamț dacă dumneavoastră considerați că și guvernul Ludovic Orban trebuie să plece acasă?

Klaus Iohannis: Nu. Guvernul Orban nu trebuie să plece acasă. În primul rînd este un guvern în funcție de nici un an de zile și a gestionat această criză imensă. Doi: sistemul de sănătate a fost adus în această stare și găsită, găsit fără resurse, fără rezerve, de guvernele PSD-iste anterioare. Deci, nu consider că guvernul Orban trebuie să plece acasă, dimpotrivă, guvernul Orban și-a asumat guvernarea într-o perioadă când toți ceilalți au preferat să stea de-o parte și să comenteze.”

Ce spune președintele?

Că PNL n-a vrut să ajungă la Guvernare. A făcut-o în clipa în care toți s-au dat deoparte. Partid de patrioți, gata să se bată cu nemții în chiloți și nu în izmene, PNL s-a sacrificat preluând guvernarea.

Ce spun realitățile?

Guvernul Ludovic Orban zis și Guvernul Meu a fost investit în 4 noiembrie 2020, după ce Guvernul Viorica Dăncilă a fost dat jos printr-o Moțiune de cenzură la care președintele și Sistemul a lucrat din greu. Numai astfel se explică dezertările peste noapte din tabăra PSD. Chiar și votul de investitură n-ar fi fost posibil fără intervenția Sistemului.

Pe 5 noiembrie 2019, noul Guvern beneficiază de binecuvântarea lui Klaus Iohannis, prezent în chip festiv la prima ședință de la Victoria. Cu acest prilej Klaus Iohannis declară:

„Respir uşurat că avem un nou Guvern care acum chiar este hotărât să se implice pentru români pentru rezolvarea problemelor ţării.”

Păi dacă preluarea Guvernării ar fi fost făcută, pentru că alte partide au refuzat s-o preia, preferând să stea pe margine, cum se explică afirmația că respir ușurat? Ar fi fost normal ca președintele să fie îngrijorat că PNL a decis să se sacrifice.

Klaus Iohannis a fost votat de două ori și pentru că e neamț. Despre nemți se spune că nu sunt capabili să mintă. Ei uite că și nemții mint. Și nu oricum, ci de îngheață apele.

Citește mai multe din Politică
» Citește mai multe din Politică
TOP articole