Antena 3 CNN Actualitate Cum arată ansamblul modular de la Institutul Fundeni, unde vor fi triaţi bolnavii COVID (Galerie foto)

Cum arată ansamblul modular de la Institutul Fundeni, unde vor fi triaţi bolnavii COVID (Galerie foto)

Președintele Klaus Iohannis a vizitat, duminică, Institutul Clinic Fundeni din Capitală, acolo unde a fost inaugurat un nou ansamblu modular pentru bolnavii COVID-19, care au nevoie de tratament la Terapie intensivă.

de Georgiana Adam    |   

În noul compartiment modular sunt şase paturi care vor fi utilizate pentru triajul pacienților care au nevoie de tratament în ATI.

"Un foarte bun exemplu de adaptare la nevoile din ce în ce mai mari de terapie intensivă este ansamblul modular instalat în incinta Institutului Clinic Fundeni, un complex pe care l-am vizitat chiar la început, când am intrat aici, în spital.

Am ținut să vin astăzi aici pentru a le transmite direct medicilor de terapie intensivă că efortul lor este apreciat și, cel mai important, salvează vieți. La inițiativa acestor medici dedicați muncii lor, a fost amenajat acest spațiu cu multiplă utilitate, atât de triaj pentru pacienții aflați în stare critică, infectați cu SARS-CoV-2, în așteptarea rezultatului testării, cât și de tratament pentru pacienții în stare gravă, în condițiile creșterii necesarului de locuri la ATI.

Iohannis: Containerul este dotat cu toată aparatura necesară. Îi felicit pe medici că au făcut posibil să avem un astfel de spaţiu

Containerul este dotat cu toată aparatura necesară, vorbim de paturi, ventilatoare şi injectomate şi are la acest moment toate avizele necesare funcţionării, fiind deservit de medicii Spitalului Fundeni pe care îi felicit pentru că au făcut posibil să avem un astfel de spaţiu", a precizat, duminică, preşedintele Iohannis.

Şeful statului a vizitat şi sistemul modular dedicat copiilor incluşi în programul de oncologie, arătând că şi acesta este dotat la standarde competitive de siguranţă împotriva infectării cu coronavirus.

"Am vizitat și sistemul modular dedicat copiilor incluși în programul de oncologie, care, de asemenea, este dotat la standarde competitive și de siguranță împotriva infectării cu noul coronavirus. Este complexul pe care îl vedeți în spatele meu.

Acest centru cu paturi de spitalizare de zi este rezultatul unei colaborări între spitalul public, organizaţii neguvernamentale şi mediul privat. Iată câte multe lucruri se pot face printr-un parteneriat autentic şi sunt convins că vom vedea tot mai des astfel de iniţiative de succes. Vreau să le mulţumesc tuturor celor care sprijină activitatea medicilor în aceste condiţii grele de pandemie", a spus Iohannis.
 

Subiecte în articol: fundeni Klaus Iohannis
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Festival de miștouri online la adresa lui George Simion