Antena 3 CNN Externe Corespondență de la Londra: Iohannis se întâlnește cu Regele Charles la Summitul Comunității Politice Europene. Participă și Zelenski

Corespondență de la Londra: Iohannis se întâlnește cu Regele Charles la Summitul Comunității Politice Europene. Participă și Zelenski

de Ciprian Vîrlan    |   

Președintele Klaus Iohannis participă, în Marea Britanie, la cea de-a patra reuniune a Comunității Politice Europene. În cadrul acesteia, Iohannis le solicită liderilor europeni măsuri pentru securitate energetică la Marea Neagră, dar și sprijin financiar pentru Republica Moldova și Ucraina.

"Președintele Iohannis discută la acest eveniment cu președintele Franței, cu cancelarul Germaniei, cu premierul Marii Britanii și cu alți lideri ai statelor Uniunii Europene. Pe agenda președintelui român se află și participarea la Grupul de lucru pentru energie. 

Președintele român se va întâlni, la finalul acestui eveniment desfășurat astăzi la Palatul Blenheim din Woodstock, cu Regele Charles al III-lea. Monarhul britanic vine aici de la Londra pentru a le oferi o recepție liderilor din Europa. 

Subiectul războiului din Ucraina a fost în atenția participanților. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski, prezent la eveniment, a cerut mai mult sprijin militar pentru țara sa, în special pentru a contracara atacurile efectuate de Rusia cu rachete și drone. Cererile lui Zelenski s-au îndreptat cu precădere spre Statele Unite, către Germania și Polonia", a relatat corespondentul Antena 3 CNN în Marea Britanie, Ciprian Vîrlan.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

La evenimentul din Marea Britanie, președintele ucrainean a argumentat că, în condițiile în care apărarea antiaeriană a Ucrainei va fi mai eficientă, Rusia va fi mai slăbită și va deveni mai probabil ca Vladimir Putin să caute pacea.

El a mai spus că Ucraina a oprit ofensiva rusească în regiunea de graniță Harkov și că "Putin a sacrificat zeci de mii de ruși, dar nu a obținut nimic semnificativ".

Zelenski a conchis că liderii politici de pe continent au menținut unitatea în Europa, iar asta înseamnă că Vladimir Putin a eșuat în obiectivul său principal.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile