Antena 3 CNN Actualitate Iohannis, nouă sesizare la CCR. Strategia ”România 2040”, contestată

Iohannis, nouă sesizare la CCR. Strategia ”România 2040”, contestată

Președintele Iohannis a sesizat Curtea Constituțională cu pruvire la proiectul propus de Guvern și aprobat de Parlament, prin care Strategia ”România 2040” urmează să fie elaborată de o comisie condusă de președintele Camerei Deputaților și liderul PSD, Liviu Dragnea.

Iohannis reclamă faptul că proiectul nu respectă principiul bicameralismului, în sensul că proiectul de lege a fost modificat consistent la Camera Deputaților față de Senat. Șeful statului are însă și obiecții care privesc conținutul proiectului.

”Astfel, potrivit legii deduse controlului de constituționalitate, întreaga responsabilitate a elaborării acestei strategii de dezvoltare socială și economică a țării pe termen lung este plasată sub directa coordonare a Camerei Deputaților – cu ignorarea rolului celeilalte Camere a Parlamentului și, implicit a posibilității de decizie a acesteia, Comisia „România 2040” urmând să fie condusă de președintele Camerei Deputaților. Practic, una dintre cele două Camere – Senatul și, implicit, membrii acesteia (senatorii) – este cu totul exclusă de la exercitarea unei competențe pe care Constituția o consacră Parlamentului, în ansamblul său”, arată Klaus Iohannis.

Detalii pe profit.ro

Subiecte în articol: Klaus Iohannis
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile