Antena 3 CNN Actualitate Iohannis i-a primit pe patriarhii Bartolomeu și Daniel la Cotroceni. De ce nu merge președintele la sfințirea Catedralei Neamului

Iohannis i-a primit pe patriarhii Bartolomeu și Daniel la Cotroceni. De ce nu merge președintele la sfințirea Catedralei Neamului

de S.T.    |   

Preşedintele Klaus Iohannis i-a primit sâmbătă, la Palatul Cotroceni, pe Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, Arhiepiscop al Constantinopolului - Noua Romă, şi pe Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel.

Președintele i-a întâmpinat și s-a fotografiat cu cei doi înalți prelați.

„Îmi face o mare plăcere să mă vizitați astăzi”, au fost cuvintele lui Klaus Iohannis când a dat mâna cu Patriarhul Daniel și cu Patriarhul Constantinopolului.

Vă amintim că Iohannis a transmis vineri o scrisoare Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române Daniel în care arată că, din motive care ţin de agenda europeană, nu va lua parte la ceremonia de sfinţire a Catedralei Mântuirii Neamului.

„Preafericirea Voastră, vă mulţumesc pentru calda invitaţie de a participa la ceremonia de sfinţire a Catedralei Mântuirii Neamului. Din păcate, din motive care ţin de agenda europeană, nu voi putea lua parte la evenimentul de duminică, 25 noiembrie 2018”, arată şeful statului în scrisoare.

Subiecte în articol: Klaus Iohannis
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile