Antena 3 CNN Politică Iohannis, de Ziua Imnului: Azi, când ne confruntăm cu mari provocări de securitate, să acționăm pentru consolidarea statului român

Iohannis, de Ziua Imnului: Azi, când ne confruntăm cu mari provocări de securitate, să acționăm pentru consolidarea statului român

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Astăzi, când ne confruntăm cu mari provocări de securitate, este necesar să acționăm cu responsabilitate și fără încetare pentru consolidarea statului român, a declarat Klaus Iohannis într-un mesaj transmis cu ocazia Zilei Imnului Național.

Mesajul președintelui este transmis cu prilejul marcării a 176 de ani de existență a Imnului Național.

Mesajul lui Klaus Iohannis:

"Versurile mobilizatoare ale lui Andrei Mureșanu și energia vibrantă a muzicii lui Anton Pann au făcut ca Deșteaptă-te, române! să devină parte a identității noastre naționale și un mesaj de libertate pe care românii l-au transmis cu mândrie și curaj în momentele cruciale ale statului român, de la revoluția pașoptistă, proclamarea independenței, Marea Unire și până la căderea regimului comunist.

Imnul exprimă unitatea națiunii noastre și ne definește nu doar momentele semnificative din istorie, ci mai ales împlinirea înaltelor idealuri pe care ni le-am asumat de-a lungul timpului – asigurarea libertății și a suveranității, instaurarea democrației și a statului de drept, apartenența României la Uniunea Europeană și NATO.

Ziua Imnului este un bun prilej să ne amintim cu recunoștință de înaintașii noștri, care și-au adus contribuția la crearea statului român național, unitar și independent, dar și să reafirmăm angajamentul colectiv al generației noastre de a continua să dezvoltăm România și de a rămâne solidari și angajați în atingerea obiectivelor noastre naționale.

Dragi români, fie ca intonarea Imnului Național, astăzi și întotdeauna, să ne readucă în inimi mesajul de libertate, să ne confere putere să privim în viitor cu speranță și hotărâre, astfel încât să acționăm cu responsabilitate și fără încetare pentru consolidarea statului român, pentru asigurarea prosperității națiunii noastre și pentru a contribui la construirea unei lumi libere și marcate de pace.

Astăzi, când ne confruntăm cu mari provocări de securitate, am convingerea că întărirea coeziunii în jurul simbolurilor naționale ne ghidează să urmărim cu tenacitate înfăptuirea înaltelor idealuri ale neamului românesc, așa cum sunt puse în evidență și în Deșteaptă-te române! La mulți ani Imnului Național!", a transmis președintele. 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile