Antena 3 CNN Actualitate Locale O învățătoare din Bacău, lovită de tren, a fost condamnată la închisoare, după ce judecătorii au decis că este vinovată

O învățătoare din Bacău, lovită de tren, a fost condamnată la închisoare, după ce judecătorii au decis că este vinovată

Ioana Mircea
1 minut de citit Publicat la 16:31 27 Oct 2022 Modificat la 18:52 27 Oct 2022

Experții feroviari au concluzionat că accidentul produs din cauza şoferiţei neatente ar fi putut genera o serie de accidente feroviare și rutiere în lanț.

Judecătoria Bacău a condamnat-o în 21 octombrie pe F.S (59 de ani) pe inculpată la un an și 6 luni de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei pe un termen de 2 ani, pentru distrugere sau semnalizare falsă, însă decizia instanței nu este definitivă.

Totodată, aceasta a fost obligată să plătească suma de 13.825 de lei către Compania Națională de Căi Ferate C.F.R. S.A. – Sucursala Regională de Căi Ferate Iaşi, ce reprezintă contravaloarea reparaţiei instalaţiei de semnalizare de la trecerea de la nivel cu calea ferată care a fost distrusă în urma accidentului produs.

Potrivit anchetatorilor, pe 24.09.2020, în jurul orei 07.42, femeia conducea un autoturism marca VW Touran, iar la pătrunderea pe trecerea la nivel cu calea ferată, din cauza neatenţiei, mașina a fost spulberată de trenul IR1750.

Învățătoarea a fost grav rănită și a primit asistență medicală la fața locului, fiind apoi transportată la spital. Mașina în care se afla a fost distrusă în proporție de 90%, iar locomotiva implicată în accident a fost avariată.

Când a traversat calea ferată cu mașina, deși semnalele acustice și luminoase semnalau apropierea unui tren, a verificat ora pe telefonul mobil, iar după ce l-a așezat pe bancheta din dreapta, următorul lucru pe care și-l amintește este că s-a trezit la Secția de Urgențe a spitalului din Bacău, a povestit femeia în declaraţia sa.

Cu toate că pericolul ar fi putut să fie unul mare, judecătorii au apreciat că învățătoarea își poate învăța lecția fără să fie trimisă după gratii.

„Instanța apreciază că individualizarea pedepsei sub forma amânării aplicării pedepsei este suficientă pentru a asigura prevenirea săvârșirii de infracțiuni în contextul în care fapta a fost un incident izolat în viața inculpatei, care este o persoană cu studii superioare, cu loc de muncă în învățământul preuniversitar, integrată în societate. Scopul educativ al pedepsei va fi atins și prin interdicția impusă inculpatei de a conduce o perioadă autoturisme pe drumurile publice”, a stabilit Judecătoria Bacău, potrivit adevarul.ro.

Citește mai multe din Locale
» Citește mai multe din Locale
TOP articole