Antena 3 CNN Externe Kremlinul infirmă că interviul lui Carlson cu Vladimir Putin, e singurul acordat presei occidentale. Clipul jurnalistului american, peste 77 de milioane de vizualizări în câteva ore

Kremlinul infirmă că interviul lui Carlson cu Vladimir Putin, e singurul acordat presei occidentale. Clipul jurnalistului american, peste 77 de milioane de vizualizări în câteva ore

Georgiana Adam
3 minute de citit Publicat la 17:33 07 Feb 2024 Modificat la 17:33 07 Feb 2024

"Da, pot confirma acest lucru", a declarat Peskov.

Peskov a explicat de ce președintele rus a ales să accepte acest interviu. Unul dintre motive este ”poziția diferită de restul presei occidentale”.

"El (Tucker Carlson – n.r.) are o poziție diferită de restul presei occidentale. Nu este în niciun caz pro-rusă, nu este pro-ucraineană, este mai degrabă pro-americană, dar cel puțin contrastează cu poziția mass-mediei tradiționale anglo-saxone", a precizat Dmitri Peskov.

Peskov: ”Domnul Carlson greșește”

Totodată, jurnaliștii l-au întrebat pe purtătorul de cuvânt al Kremlinului dacă este adevărat că Vladimir Putin n-a primis nicio cerere de interviu în ultimii doi ani, după cum susține jurnalistul american.

"Nu, domnul Carlson greșește. De fapt, el nu poate să știe asta. Primim o mulțime de cereri de interviuri cu președintele, dar, practic, când vine vorba de țările din Occidentul colectiv, vorbim despre mass-media online mari: canale TV tradiționale, ziare mari, care nu se pot lăuda cu încercări de a arăta cel puțin imparțial în ceea ce privește acoperirea a ceea ce se întâmplă", a spus Peskov.

Însă, în opinia lui Peskov, acelea ”sunt instituții media care adoptă o poziție unilaterală. Desigur, nu există nicio dorință de a comunica cu astfel de mass-media și nu are sens, este puțin probabil să existe vreun beneficiu din acest lucru".

Peste 77 de milioane de vizualizări

Până în momentul de față, anunțul lui Carlson legat de interviul cu Vladimir Putin a înregistrat peste 77 de milioane de vizualizări pe platforma de socializare X.

"În timp ce politicienii și mass-media noastre au făcut acest lucru, promovând un lider străin ca și cum ar fi un nou brand de consum, nici măcar un singur jurnalist occidental nu s-a deranjat să îl intervieveze pe președintele celeilalte țări implicate în acest conflict: Vladimir Putin", a susținut jurnalistul american.

Mai mult, în anunțul său, Tucker Carlson a transformat mass-media în personajul negativ în ceea ce privește relatările legate de războiul din Ucraina. Jurnalistul susține că publicațiile anglofone sunt "corupte" și "mint" publicul în timp ce difuzează "propaganda de cea mai urâtă speță".

Carlson a acuzat jurnaliștii că se angajează în "ședințe de încurajare lingușitoare" atunci când îl intervievează pe președintele ucrainean Volodimir Zelensky, despre care fostul prezentator Fox News a afirmat că i-ar plăcea să stea serios la masă cu el, dar pe care l-a asemănat cândva cu un șobolan, potrivit CNN.

”Jurnalismul adevărat este o crimă în Rusia lui Putin”

Reacțiile jurnaliștilor nu au întârziat să apară pe acest subiect.

"Tucker chiar crede că noi, jurnaliștii, nu am încercat să-l intervievăm pe președintele Putin în fiecare zi de la invazia sa la scară largă în Ucraina? Este absurd - vom continua să cerem un interviu, așa cum facem de ani de zile", a comentat retoric Christiane Amanpour de la CNN.

"Este frapant să-l vezi pe Carlson justificându-și interviul cu Putin și călătoria în Rusia ca fiind munca unui jurnalist - în condițiile în care jurnaliștii occidentali stau literalmente în închisoare pentru că nu au făcut nimic greșit decât să încerce să relateze în mod independent în Rusia lui Putin, ca să nu mai vorbim de numeroșii jurnaliști ruși care se confruntă cu închisoarea sau exilul în efortul de a-și continua munca", a declarat pentru CNN Susan Glasser, scriitoarea de la New Yorker, care a fost anterior coșef al biroului din Moscova al Washington Post.

"Jurnalismul adevărat, din păcate, este o crimă în Rusia lui Putin. Va recunoaște acest lucru raportul său de acolo?", a adăugat Glasser. 

CNN l-a întrebat marți pe Carlson de ce ar defăima presa afirmând în mod fals că jurnaliștii nu sunt interesați să îl intervieveze pe Putin sau să relateze despre Rusia. CNN l-a întrebat, de asemenea, dacă în timpul discuției l-a întrebat pe Putin despre încarcerarea lui Gershkovici. Mesajele trimise au rămas fără răspuns.

 

Citește mai multe din Externe
» Citește mai multe din Externe
TOP articole