Antena 3 CNN Emisiuni News Hour with CNN Interviu cu Mihaela Cambei, sportiva care a câștigat argintul la JO 2024 și a scris istorie în România: „Nu am știut că am fost prima”

Interviu cu Mihaela Cambei, sportiva care a câștigat argintul la JO 2024 și a scris istorie în România: „Nu am știut că am fost prima”

de Violeta Moroianu    |   

Vicecampioana olimpică la haltere de la Jocurile Olimpice 2024, Mihaela Cambei, a oferit un interviu exclusiv pentru Antena 3 CNN. Sportiva a dezvăluit cum a reuşit să devină prima femeie din România care se impune la haltere într-o competiţie olimpică. Mihaela Cambei a câştigat medalia de argint la categoria 49 de kilograme la Jocurile Olimpice.

„Este un sentiment unic ca această medalie să fie adusă aici, în România, fiind și prima femeie din România la haltele care aduce această medalie. Sunt mândră și cred că va rămâne istorie. De fapt, am scris istorie”, a spus Mihaela Cambei pentru Antena 3 CNN.

Sportiva a spus că va păstra medalia de argint alături de tricoul cu care a plecat la Jocurile Olimpice de la Paris.

„Medalia a venit cu o cutie specială de la Paris, va sta în cutia ei, dar lângă va fi și tricoul cu care eu am plecat spre Paris”, a mai spus ea.

Întrebată dacă această victorie o motivează și mai mult pentru competițiile ce vor urma, Mihaela Cambei a răspuns: „În momentul de față, da. M-am antrenat oricum și până acum, dar eu nu am știut neapărat că sunt prima femeie din istorie în momentul de față care aduce această medalie. De acum știu, sunt mândră de asta, că am reușit să fiu eu prima și să scriu istorie. În continuare o să mă antrenez la fel de bine, dar acum depinde de cum vrea Dumnezeu. Sănătoasă să fiu, pentru că așa cum ești de bun poți să ai și un eșec”.

Mihaela Cambei are 49kg, 1.52 metri înălțime și a ridicat 93kg la smuls și 112kg l-a aruncat. Și spune că această performanță a fost posibilă doar prin antrenamente.

„Posibil este doar prin antrenamente. Asta este de fapt posibilitatea. Cum nici eu nu pot să fac gimnastică, cum nici eu nu pot să fac înot, așa probabil nici ceilalți sportivi n-ar putea face ceea ce fac eu”, a mai spus sportiva.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile