Antena 3 CNN Actualitate Locale Intervenție de urgență a salvamontiștilor, după ce un turist lituanian a căzut în Lacul Albastru din Maramureș

Intervenție de urgență a salvamontiștilor, după ce un turist lituanian a căzut în Lacul Albastru din Maramureș

Salvamontiştii din Maramureș intervin în aceste momente pentru acordarea primului ajutor unui cetățean lituanian care a căzut la Lacul Albastru, o arie protejată de interes național.

de Mia Lungu    |   

"Alarmă în desfășurare a SPJ Salvamont Maramureș pentru salvarea unui cetățean lituanian care a suferit, în urma unei căzături, un traumatism cranio cerebral cu pierdere de conștiență", transmit salvamontiștii.

Potrivit acestora, victima se află în zona Lacului Albastru din orașul Baia Sprie.

Lacul Albastru este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei rezervație naturală de tip hidro-geologic. Aria protejată reprezintă o întindere de lac de formă eliptică cu o adâncime de până la 4 m, apa provenind din precipitațiile infiltrate în lucrările unei vechi excavații miniere. 

Lacul Albastru este unicat în Europa datorită felului în care s-a format, prin prăbuşirea unei vechi galerii de mină, dar și pentru că își schimbă culoarea în funcție de anotimp, de poziția soarelui sau de temperatura apei.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile