Antena 3 CNN Life Sănătate Intervenţie chirurgicală revoluţionară în tratarea epilepsiei. Peste 250 de pacienţi au fost operaţi până în prezent

Intervenţie chirurgicală revoluţionară în tratarea epilepsiei. Peste 250 de pacienţi au fost operaţi până în prezent

<1 minut de citit Publicat la 10:44 18 Noi 2016 Modificat la 10:44 18 Noi 2016

În România sunt peste 250 de mii de bolnavi de epilepsie. Pentru formele grave, în care crizele nu pot fi combătute cu medicaţie, există o intervenţie chirurgicală revoluţionară. Aceasta se face la noi din 2012 la Spitalul Bagdasar-Arseni din Capitală. Peste 250 de pacienţi au fost operaţi până în prezent.

Implantul vagal este o tehnologie modernă care poate face viaţa mai uşoară pacienţilor cu epilepsie. Este indicată atât adulţilor, cât şi copiilor. La noi se realizează doar în clinica de neurochirurgie a spitalului Bagsdasar Arseni din Capitală.

Implanturile şi intervenţia în sine sunt integral acoperite prin Casa de Sănătate şi Ministerul Sănătăţii.

”Cel mai mic pacient la care am făcut implantul a fost de 4 ani. S-a observat că vârsta tânără este un factor predictiv favorabil ca răspuns la acest tip de tratament”, a declarat dr. Felix Brehar, medic primar neurochirurg.

Din 2012 şi până anul acesta, peste 250 de pacienţi au fost operaţi, printre ei numărându-se şi copii. Este o tehnică extrem de sigură, cu o doză de risc sub 0,1%, spun specialiştii. Şi în urma căreia crizele de epilepsie se reduc semnificativ.

 

Citește mai multe din Sănătate
» Citește mai multe din Sănătate
TOP articole