O insulă pitorească scoțiană, pe care se află ruinele unei capele din secolul al VI-lea, a fost scoasă la vânzare pentru suma de 220.000 de euro.
Fladda-Chuain are o suprafață de 27 de hectare și este nelocuită, însă istoria ei este fascinantă, plină de mituri și legende. Numele se traduce prin „Insula plată din ocean” și face parte din arhipelagul Fladda.
În mitologia irlandeză, insula era considerată locul tinereții veșnice și se spunea că este sacră. De asemenea, se spunea că pe insulă este întotdeauna vară, iar soarele nu apune niciodată, potrivit The Scotsman.
[GAL layout="5"]Goldcrest, agenția care se ocupă de vânzarea insulei, menționează în anunț că aceasta este plină de păsări și că delfinii și balenele se apropie deseori de coastele sale.
Are și golfuri care oferă mai multe locuri de acostare pentru bărci mici și caiace.
Capela ale cărei ruine se regăsesc pe insulă a fost construită în secolul al VI-lea, perioadă în care a fost adus creștinismul în arhipelag.
Se pare că insula a fost vizitată și de vikingi, în 1851 fiind descoperit aici un inel viking din aur din secolul al XI-lea care este acum expus la Muzeul Național al Scoției.
Jock Galbraith, de la agenția Goldcrest, a declarat: „Fladda-Chuain este o insulă foarte liniștită, cu un farmec aparte. Această vânzare oferă o oportunitate excepțional de rară, pentru că Fladda-Chuain va fi pentru eventualul cumpărător un sanctuar fabulos, un loc în care se va putea bucura de unele dintre cele mai remarcabile peisaje pe care le are de oferit Scoția”.