Antena 3 CNN Actualitate Insecte moarte şi produse stricate la un restaurant cunoscut din Bucureşti: "Templul mizeriei a fost oprit!"

Insecte moarte şi produse stricate la un restaurant cunoscut din Bucureşti: "Templul mizeriei a fost oprit!"

Iulia Gorgorin
1 minut de citit Publicat la 08:32 09 Oct 2022 Modificat la 10:00 09 Oct 2022

Patronul restaurantului a fost amendat cu 15.000 de lei, iar localul a fost închis pentru o perioadă până la şase luni.

„Templul Soarelui (mizeriei), unul dintre cele trei, a fost oprit pana va avea bunul simt sa-si curețe bucătăria!”, a declarat președintele ANPC, Horia Constantinescu, într-o postare pe pagina sa de Facebook. 

[GAL layout="5"]

În urma verificărilor, ANPC a propus sancțiunea complementară de închidere temporară a locului (pentru 0-6 luni), după ce au fost găsite numeroase nereguli:

  • materii prime, semipreparate si preparate finite fără etichete cu elemente de identificare și caracterizare, cât și data limită de consum, astfel încât sa se poată stabili conformitatea acestora,
  • produse din carne cu modificări organoleptice de aspect, culoare, consistentă, cât și miros,
  • depozitare preparate finite calde la temperaturi mai mici de min. 60 grade,
  • depozitare direct pe paviment,
  • utilizare bureți de sârmă, ustensile de bucătărie de profesionale, recipiente neigienizate, deteriorate, cu grad avansat de uzură și arsuri, colectare reziduuri în recipiente fără capac,
  • agregate frigorifice cu grătare cu vopsea exfoliată și rugină, chedere depreciate și neigienizate
  • cuptoare, aragaz, hote, neigienizate, nefuncționale, grad avansat de uzură, arsuri, acumulări masive de impurități, grăsimi; sistemul de ventilație din incinta blocului alimentar neigienizat,
  • paviment, pereți si tavan neigienizate, depreciate, prezintă exfolieri, igrasie, bucăți depreciate, prezența de insecte vii și moarte (gândaci, muște),

  • depozitare direct pe paviment,
  • preparate cu modificări organoleptice, prezență mucegai,
  • nerespectare vecinătăți în spațiile frigorifice
  • lipsă informare asupra riscurilor previzibile reprezentate de prezența ingredientelor ce pot provoca alergii sau intoleranțe,
  • lipsă autorizații de funcționare (primărie)

 

Citește mai multe din Actualitate
» Citește mai multe din Actualitate
TOP articole