Patronul restaurantului a fost amendat cu 15.000 de lei, iar localul a fost închis pentru o perioadă până la şase luni.
„Templul Soarelui (mizeriei), unul dintre cele trei, a fost oprit pana va avea bunul simt sa-si curețe bucătăria!”, a declarat președintele ANPC, Horia Constantinescu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.
[GAL layout="5"]
În urma verificărilor, ANPC a propus sancțiunea complementară de închidere temporară a locului (pentru 0-6 luni), după ce au fost găsite numeroase nereguli:
- materii prime, semipreparate si preparate finite fără etichete cu elemente de identificare și caracterizare, cât și data limită de consum, astfel încât sa se poată stabili conformitatea acestora,
- produse din carne cu modificări organoleptice de aspect, culoare, consistentă, cât și miros,
- depozitare preparate finite calde la temperaturi mai mici de min. 60 grade,
- depozitare direct pe paviment,
- utilizare bureți de sârmă, ustensile de bucătărie de profesionale, recipiente neigienizate, deteriorate, cu grad avansat de uzură și arsuri, colectare reziduuri în recipiente fără capac,
- agregate frigorifice cu grătare cu vopsea exfoliată și rugină, chedere depreciate și neigienizate
- cuptoare, aragaz, hote, neigienizate, nefuncționale, grad avansat de uzură, arsuri, acumulări masive de impurități, grăsimi; sistemul de ventilație din incinta blocului alimentar neigienizat,
-
paviment, pereți si tavan neigienizate, depreciate, prezintă exfolieri, igrasie, bucăți depreciate, prezența de insecte vii și moarte (gândaci, muște),
- depozitare direct pe paviment,
- preparate cu modificări organoleptice, prezență mucegai,
- nerespectare vecinătăți în spațiile frigorifice
- lipsă informare asupra riscurilor previzibile reprezentate de prezența ingredientelor ce pot provoca alergii sau intoleranțe,
- lipsă autorizații de funcționare (primărie)