Aceasta este un eveniment la care se va discuta despre alimentele viitorului adaptate în funcție de nevoile societății moderne.
Evenimentul se va desfășura în perioada 23-27 noiembrie, online, din cauza pandemiei COVID.
Scopul târgului de invenții și inovații este acela de a susține și promova cercetarea științifică, tendințele, noutățile și inovațiile din domeniul alimentar.
Alimentele sustenabile, tema târgului de inovaţii
Temele târgului sunt adaptate cerințelor alimentației viitorului. Printre acestea se numără alimentele sustenabile, care trebuie sa țină cont de conservarea planetei și a resurselor de hrană limitate sau alimentele funcționale, care conțin compuși activi, cu rol benefic în organism.
Cum arată alimentele viitorului
Cercetătorii și specialiștii din industria alimentară sunt așteptați să se înscrie gratuit la evenimentul organizat de Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, în parteneriat cu Forumul Investitorilor Români și Facultatea de Stiința și Ingineria Alimentelor din cadrul Universității Dunărea de Jos din Galați.
Dr. român Mihai Niculescu, speaker la primul târg internaţional de invenţii din domeniul alimentar
Medicul român Mihai Niculescu, expert în nutrigenomică, este unul dintre speakerii evenimentului şi ne va spune cum să ne hrănim pentru a preveni bolile grave.
"În prezentarea mea voi discuta despre rolul pe care variaţiile genetice îl au pentru a defini necesarul de nutrienţi pe care îl mâncăm" a spus duminică, la Antena 3, dr. Mihai Niculescu.