Antena 3 CNN Life Timp liber Muzică „Injectează-mă cu una mare": O cronologie a ultimelor zile din viața lui Matthew Perry

„Injectează-mă cu una mare": O cronologie a ultimelor zile din viața lui Matthew Perry

de Andreea Ştefan    |   

Arestarea a cinci persoane în cazul morții prin supradoză a lui Matthew Perry a dezvăluit detalii cheie despre ultimele zile ale celebrului actor din „Friends”, majoritatea petrecute în chinurile unei dependențe de anestezicul chirurgical ketamina, notează ABC News.

Perry avea să moară la vârsta de 54 de ani, pe 28 octombrie, după ce i-a spus asistentei sale să îl injecteze „cu una mare”. Pornind de la documente nesigilate ale instanței federale și de la ancheta medicului legist, iată o privire cronologică asupra sfârșitului vieții lui Perry.

30 septembrie - Perry și asistentul său personal, Kenneth Iwamasa, s-au întâlnit la domiciliul lor din cartierul Pacific Palisades din Los Angeles cu Dr. Salvador Plasencia. Perry primea tratamente cu ketamină pentru depresie - o utilizare off-label din ce în ce mai frecventă - de la medicul său obișnuit, dar nu reușea să obțină atât de mult cât își dorea. Plasencia i-a trimis un mesaj unui prieten medic din San Diego, Mark Chavez, care a fost de acord să obțină ketamină pentru el.

„Mă întreb cât de mult va plăti idiotul ăsta”, i-a trimis Plasencia un mesaj lui Chavez. Cei doi s-au întâlnit în aceeași zi în Costa Mesa, la jumătatea distanței dintre Los Angeles și San Diego, și au făcut schimb de cel puțin patru fiole de ketamină.

Plasencia s-a întors la casa lui Perry, unde Iwamasa i-a plătit 4 500 de dolari în numerar pentru fiole. Plasencia i-a făcut lui Perry două injecții cu ketamină și l-a instruit pe Iwamasa cum să îi facă injecțiile actorului. Plasencia i-a trimis un mesaj lui Chavez în care îi spunea că experiența „s-a simțit ca într-un film prost”.

2 octombrie - Iwamasa i-a trimis un mesaj lui Plasencia în care îi spunea că dorește să cumpere nu doar sesiuni de injecții, ci și să rămână cu mai multe fiole de ketamină, referindu-se la aceasta în codul convenit ca „dr pepper”. Plasencia a apărut, i-a făcut injecțiile lui Perry și a lăsat în urmă fiolele cu anestezic.

4 octombrie - Iwamasa l-a injectat el însuși pe Perry pentru prima dată. Acesta i-a trimis medicului un mesaj în care îi spunea că a găsit „locul potrivit” pentru a înfige acul în șeful său, dar că, încercând diferite locuri pe Perry, au rămas fără ac și aveau nevoie de mai mult. Plasencia i-a trimis un mesaj lui Chavez în care îl întreba dacă poate continua să îi furnizeze drogul, astfel încât să devină „furnizorul de bază” al lui Perry.

6 octombrie - Iwamasa i-a spus lui Plasencia că au rămas fără droguri și că au nevoie de mai multe. Plasencia a mers la casa lui Perry și i-a vândut una sau mai multe fiole.

8 octombrie - În cadrul unei întâlniri nocturne într-un centru comercial din Santa Monica, Plasencia i-a vândut lui Iwamasa patru fiole de ketamină pentru 6 000 de dolari în numerar.

10 octombrie - Iwamasa l-a condus pe Perry la o parcare publică din Long Beach, unde s-au întâlnit cu medicul. Acesta le-a vândut mai multă ketamină și i-a făcut o injecție lui Perry în timp ce actorul stătea într-o mașină. În aceeași zi, Iwamasa a căutat și mai mult drog de la o sursă suplimentară de ketamină, ajungând la Erik Fleming, o cunoștință a lui Perry.

11 octombrie - Fleming i-a trimis mesaj lui Iwamasa că poate obține ketamină de la o femeie pe care o cunoaște. „Nu este marcată, dar este uimitoare - ia una și încearcă-o și am mai multe dacă îi place”, a scris Fleming. Femeia, Jasveen Sangha, era cunoscută de clienții ei drept „Regina Ketaminei”. Fleming i-a trimis un mesaj lui Iwamasa în care îi spunea că face afaceri doar „cu celebrități. Dacă nu ar fi fost marfă bună, și-ar fi pierdut afacerea”.

12 octombrie - Plasencia a mers la casa lui Perry, unde a primit 21 000 de dolari în numerar, o parte din sumă fiindu-i datorată pentru achiziții anterioare de ketamină. În timp ce se afla acolo, l-a injectat pe Perry. Actorul a înghețat imediat și i-a crescut tensiunea arterială. Asistentul a declarat că medicul i-a spus: „Hai să nu mai facem asta”.

13 octombrie - Perry a primit o mostră de ketamină de la Sangha și a încercat-o. El și Iwamasa ar fi cerut 25 de fiole din aceasta, pentru care ar fi plătit 5.500 de dolari. Fleming a lăsat-o la casa lui Perry o zi mai târziu.

În jurul datei de 20 octombrie - Perry a primit ultimul tratament legal cu ketamină de la medicul său obișnuit, conform celor declarate anchetatorilor medicului legist de o femeie apropiată lui, al cărei nume a fost redactat în documentele oficiale. Femeia a spus că medicul său anterior îi administrase tratamente o dată la două zile, dar noul său medic a spus că Perry se simțea bine, că depresia sa era gestionată și că nu mai avea nevoie de atât de multe tratamente. Femeia le-ar fi spus anchetatorilor că ea a crezut că Perry nu mai bea de 19 luni și că nu a avut nicio recidivă.

În jurul datei de 24 octombrie - Perry a vorbit cu femeia neidentificată pentru ultima dată. Ea le-a spus anchetatorilor că el a fost bine dispus.

25 octombrie - Iwamasa i-a cerut lui Fleming alte 25 de fiole de ketamină. După ce a ridicat 6 000 de dolari de la Perry, Fleming a ridicat ketamina de la Sangha, care i-a spus că sursa ei este cunoscută sub numele de „Master Chef”. Între timp, Iwamasa i-a administrat lui Perry cel puțin șase doze de ketamină.

26 octombrie - Iwamasa i-a administrat din nou lui Perry cel puțin șase doze de ketamină.

27 octombrie - Asistentul i-a administrat din nou actorului cel puțin șase doze de ketamină. Odată cu aprovizionarea de la Fleming și Sangha, Perry și Iwamasa nu au mai luat legătura cu Plasencia de aproximativ două săptămâni. Plasencia îi trimitea mesaje lui Iwamasa în care îi spunea că are mai multe de oferit: „Știu că ai spus că iei o pauză. Am făcut provizii”.

În jurul orei 8:30 a.m. - Acționând la indicațiile lui Perry, folosind seringile de la Plasencia și ketamina de la Sangha, Iwamasa i-a făcut o injecție lui Perry.

În jurul orei 11 a.m. - Perry a jucat pickleball, conform celor declarate de Iwamasa anchetatorilor medicului legist mai târziu în cursul zilei, deși multe elemente ale acestei povești inițiale s-au schimbat în discuțiile sale ulterioare cu procurorii.

În jurul orei 12:45 p.m. - Iwamasa i-a făcut lui Perry a doua injecție a zilei, iar actorul a început să se uite la un film.

Cu puțin timp înainte de ora 13:30, Iwamasa i-a administrat lui Perry a treia și ultima injecție a zilei, în timp ce Perry stătea la jacuzzi-ul din curtea din spate. „Injectează-mă cu una mare”, își amintește Iwamasa că i-a spus Perry. Asistentul a plecat apoi să facă comisioane.

În jurul orei 16.00 - Iwamasa s-a întors acasă și l-a găsit pe Perry cu fața în jos în jacuzzi. El a sărit în apă, l-a tras pe Perry pe scări și a sunat la 911. Paramedicii au sosit câteva minute mai târziu și au declarat decesul lui Perry. Anchetatorii medicului legist vor spune că ketamina a fost cauza principală a morții sale, înecul fiind o cauză secundară.

Iwamasa a pledat vinovat pentru complicitatea la distribuirea ketaminei. Fleming a pledat vinovat pentru distribuirea de ketamină care a dus la deces. Ambii cooperează cu procurorii.

Chavez a fost de acord să pledeze vinovat pentru conspirație la distribuirea drogului. Plasencia și Sangha, cele două ținte principale ale anchetei, au pledat nevinovați la mai multe capete de acuzare.

Avocatul lui Plasencia, Stefan Sacks, a declarat joi că tot ceea ce a făcut clientul său a fost în interesul medical al lui Perry. Avocatul lui Sangha a refuzat să comenteze.

Avocații celorlalți trei bărbați nu au răspuns la mesajele multiple prin care Associated Press a solicitat comentarii.

Subiecte în articol: Matthew Perry friends ketamină
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile