Antena 3 CNN Life Sănătate Ingredientul cheie din spatele epidemiei mortale de E.coli de la McDonald's a fost identificat. În ce burgeri era folosit

Ingredientul cheie din spatele epidemiei mortale de E.coli de la McDonald's a fost identificat. În ce burgeri era folosit

Mia Lungu
<1 minut de citit Publicat la 21:01 31 Oct 2024 Modificat la 21:02 31 Oct 2024

Autoritățile sanitare americane au declarat, miercuri, că au găsit ingredientul folosit de celebrul lanț de restaurante fast food, McDonald's, care a declanșat un focar de E. coli. 90 de persoane s-au îmbolnăvit, dintre care una a murit.

„Ceapa proaspătă, tăiată mărunt, servită pe Quarter Pounders și alte produse din meniul McDonald's este sursa probabilă a acestei epidemii”, au declarat Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, potrivit Science Alert.

Aceste cepe au fost furnizate de Taylor Farms, care a emis o retragere voluntară. McDonald's a retras, de asemenea, ceapa.

Restaurantele din mai multe state americane au retras temporar burgerii din meniurile lor în această lună, pe fondul epidemiei.

Numărul clienților bolnavi se ridică acum la 90, dintre care 27 au trebuit să fie spitalizați, iar un bătrân din Colorado a murit.

McDonald's a anunțat duminică că va relua vânzarea hamburgerilor Quarter Pounder, după ce testele pentru E. coli au ieșit negative.

Bacteria E. coli provoacă crampe stomacale, diaree și vărsături care durează trei până la patru zile. Majoritatea persoanelor se recuperează fără a avea nevoie de tratament, însă unele dezvoltă complicații.

Citește mai multe din Sănătate
» Citește mai multe din Sănătate
TOP articole