Desi un covrig poate parea o idee buna dimineata, cand esti pe fuga catre munca, de fapt, nu e!
E adevarat ca pe moment covrigul iti potoleste foamea si te satura, insa, “efectul” lui trece destul de repede. Urmarea este ca iti va fi din nou foame si chiar inainte sa se faca timpul pentru pranz, potrivit andreearaicu.ro.
Covrigii nu sunt altceva decat o paine – se fac din faina alba, care si-asa nu e indicata daca vrei sa ai o alimentatie cat mai sanatoasa. Dar, pe langa faina alba, covrigii mai contin si alte ingrediente rele: grasimi nesanatoase si chiar si zahar.
“Covrigii sunt facuti din faina alba, apa, sare, zahar, drojdie uscata si ulei. Dar, contin, in principal, carbohidrati (faina alba) si grasime vegetala (ulei sau margarina). Nu aduc niciun aport de micronutrienti (vitamine, minerale, fibre) si nu au nici continut in proteine, deci sunt un produs incomplet nutritional”, spune nutritionistul Anda Avramescu.
Ce-ti “ofera”, poate, covrigii sunt doar niste calorii de care n-ai nevoie.
Rețeta unui polonez a ajuns să fie o adevărată formulă chimică: aluat (făină albă de grâu), margarină - uleiuri vegetale (rafinate, rafinate parţial, hidrogenate de: palmier, floarea- soarelui, rapiţă), apă, emulsifianţi, iar lista nu se oprește aici.