Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Informații utile privind documentația pentru transporturile de mărfuri din UE în Regatul Unit

Informații utile privind documentația pentru transporturile de mărfuri din UE în Regatul Unit

La începutul acestui an, Guvernul de la Londra a publicat pe site-ul oficial un set de recomandări, dedicate transportatorilor rutieri care doresc să efectueze operațiuni de transporturi dinspre UE către Regatul Unit (Anglia, Scoția și Țara Galilor).

de Georgiana Adam    |   

Iată o serie de detalii importante extrase din acest ghid, pe care trebuie să le cunoașteți dacă doriți să continuați activitatea către aceasta zona a continentului, ieșită recent din UE:

Ce documente sunt necesare pentru a intra în Regatul Unit?

Iată o serie de documente de care conducătorii auto au nevoie, atunci când realizează un transport rutier de marfa între cele două zone ale Europei mai sus menționate: ‘

  1. Certificatul de Competențe Profesionale (CPC)

În prezent, legislația britanică le permite conducătorilor auto din UE, care lucrează pentru operatori din Regatul Unit, să își desfășoare activitatea operațională în baza unui Certificat de Competențe Profesionale (CPC) valabil.

Este foarte important de precizat faptul ca: 

  • CPC-ul poate fi emis de un stat membru UE. 
  • CPC-ul actual va trebui schimbat la un moment dat cu un CPC emis de Regatul Unit.

2. Vize, pașapoarte și cărți de identitate

Până la 1 octombrie 2021, cetățenii din UE, EEA și cei elvețieni pot intra în Regatul Unit cu un buletin de identitate național, sau cu un pașaport, atât timp cât acest aceste acte de identitate sunt valabile. 

De la 1 octombrie 2021, cetățenii din UE, EEA și cei elvețieni, care vor dori să efectueze un transport rutier de marfă către Regatul Unit, vor avea nevoie de pașaport pentru a pătrunde pe acest teritoriu al Europei. 

Condițiile de mai sus nu se aplică următoarelor persoane: 

  • Cetățenii din UE, EEA și cetățenilor elvețieni care sunt protejați prin acordurile de retragere
  • Cetățenilor UE acoperiți de Regimul de Ședere
  • Lucrătorilor de la frontierele Regatului Unit

3. Licența comunitară 

Orice operator din Uniunea Europeană trebuie să fie autorizat ca operator comunitar în propria țară și să poarte cu el permanent o copie a licenței comunitare. 

Începând cu 1 ianuarie 2021, condițiile de operare în Regatul Unit fac obiectul unor negocieri aflate în curs de desfășurare. Informații referitoare la acestea vor fi actualizate pe măsură ce sunt făcute publice. 

4. Asigurarea auto 

Operatorii din UE care își desfășoară activitatea spre, dinspre și pe teritoriul Regatul Unit, vor fi nevoiți să dețină asupra lor asigurare auto pentru vehicul și remorcă. Cartea Verde, precum și alte dovezi de asigurare auto, sunt recunoscute pe teritoriul Regatului Unit. 

Responsabilități transfrontaliere la deplasarea mărfurilor

Cele mai importante informații pe care trebuie să le cunoască șoferii, companiile de transport și beneficiarii unui transport rutier de marfă, privind responsabilitățile transfrontaliere, la deplasarea mărfurilor către destinații din Regatul Unit: 

  1. Informații importante pentru conducătorii auto 

Conducătorii auto trebuie să aibă asupra lor documentația și informațiile oferite de către compania de transport, pe întreaga durată a expediției. 

Este inclusă și documentația / informațiile necesare îndeplinirii cerințelor statelor membre UE, pentru că fiecare deplasare spre Regatul Unit devine atât o deplasare de export (pentru autoritățile din Uniunea Europeană), cât și una de import (pentru autoritățile din Regatul Unit). 

  1. Informații importante pentru compania de transport 

Compania de transport rutier de mărfuri trebuie să se asigure că șoferul desemnat pentru o expediție spre Regatul Unit deține asupra sa toate documentele, informațiile vamale, precum și alte documente necesare. 

De asemenea, compania de transport trebuie să se asigure că șoferul a fost instruit în privința documentației specifice intrării pe teritoriul Regatului Unit și că știe ce documente trebuie să prezinte în fiecare etapă a acestei curse, inclusiv: 

  • În cazul inspecțiilor rutiere premergătoare expeditiei 
  • La porturi sau la terminale de tren 
  • La punctele de trecere a frontierei. 

3. Informații importante pentru beneficiarul transportului

Compania beneficiară are responsabilitatea de a întocmi declarațiile vamale și de a oferi documentele corecte companiei de transport / conducătorului auto. Această operațiune se poate face: 

  • Fie în mod direct
  • Fie printr-o terță parte: expeditor de mărfuri, companie logistică, agent vamal. 

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți, privind reglementarea transporturilor rutiere de marfă spre, dinspre și pe teritoriul Regatului Unit, recomandăm consultarea site-urilor oficiale a autorităților acreditate să emită astfel de informații.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile