Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Informații interesante pe care cazinourile terestre evită să le spună

Informații interesante pe care cazinourile terestre evită să le spună

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Variantele de divertisment propuse de cazinouri nu reprezintă o noutate și nici o particularitate a unor țări, fiind resurse de distracție cu o istorie destul de lungă, disponibile la nivel global în o mulțime de state de pe toate continentele.

Inclusiv în România, jocurile de noroc din sfera casino au o istorie de peste un secol. Acum, domeniul este reglementat de legislația națională atât în privința cazinourilor terestre, cât și a celor din mediul online. Se poate juca astfel în ambele formate, 100% legal și sigur.

Jocurile de noroc nu au mereu cea mai bună imagine în societate, însă reprezintă un pilon important în domeniul divertismentului, asigurând contribuții consistente la bugetul de stat.

În țara noastră, nivelul de taxe și impozite colectate din activitățile de gambling se apropie de 100%, fiind unul dintre puținele sectoare în care practic nu se mai poate vorbi despre evaziune fiscală. În plus, de-a lungul timpului s-au făcut pași importanți în privința asigurării mijloacelor pentru joc responsabil - adică experiențe plăcute pentru jucători, fără excese, fără consecințe negative.

Filosofia corectă a jucătorului la cazinou este cea care presupune concentrarea pe distracție în sine. Cheltuiești niște bani, fără a te aștepta la câștiguri. Desigur, farmecul jocurilor de cazinou - de la sloturi la blackjack, ruletă sau baccarat - constă tocmai în încercarea norocului și în tensiunea așteptării rezultatului. Cei mai norocoși jucători pot marca diverse câștiguri, chiar și jackpoturi la păcănele, așa cum la loterie există mereu șansa de a adjudeca marele premiu al unei extrageri, atât timp cât ai participat.

Ca orice afaceri legitime, cazinourile terestre se bazează pe sisteme care le garantează succesul financiar. Practic, organizatorul jocului este mereu în avantaj, ceea ce este normal. Ca jucător, este important să conștientizezi acest lucru și să ai o atitudine temperată în sesiunile de distracție, fără a forța lucrurile în căutarea câștigării unor sume de bani. Este bine de asemenea să cunoști unele informații care îți oferă o perspectivă corectă asupra jocului. Iată câteva astfel de lucruri pe care cazinourile evită să le spună:

Unele jocuri permit câștiguri mai mari decât altele

Nu toate jocurile sunt egale în ceea ce privește marja cazinoului. Avantajul casei reprezintă un element foarte important pentru a determina cât de probabil este să câștigi. La sloturi, cele mai populare jocuri de cazinou, organizatorii au de fapt marje destul de mari, de până la 10%. RTP (rata de plată) este mai mic în cazinourile online, grație costurilor mai mici de operare. În plus, unele cazinouri oferă în diferite ocazii și rotiri gratuite fara depunere, astfel că jucătorii pot juca pe mize reale chiar și fără să depună uneori. Jocurile de masă precum blackjack oferă mai multe șanse de câștig pentru participant, în sensul că, la nivel de ansamblu, cazinoul are o marjă mai mică.

Dealerii de cazinou sunt și ei oameni, deci pot face greșeli

La jocurile de cărți din cazinouri, dealerii umani nu sunt înlocuiți de aparate nici măcar în era tehnologiei cu inteligență artificială și alte elemente revoluționare. Dealerii reali sunt prezenți și în cazinourile online, la blackjack, baccarat și ruletă, în secțiunile de live cazino. Acești dealeri sunt oameni, deci pot face greșeli, mai ales când intervine oboseala. Desigur, în general, sunt foarte atenți la detalii, în urma pregătirii lor intense.

Totuși, unii jucători de cazinou pot specula greșelile unor dealeri, pentru a marca unele câștiguri mai mari. Există cazuri povestite online sau în cărți de specialitate în care pasionați de jocuri de noroc au profitat de astfel de slăbiciuni ale dealerilor de cazinou.

Numărarea cărților nu este ilegală

Chiar dacă multe cazinouri prezintă această practică drept una interzisă, adevărul este că numărarea cărților într-un joc de blackjack nu este ilegală. Evident, contează modul în care o faci: nu ai voie să folosești obiecte ajutătoare, ci doar poți face calcule în gând, dacă ai o asemenea abilitate. Tehnica presupune ca un jucător să țină cont de cărțile extrase anterior din pachet pentru a-și calcula șansele reale de câștig în respectivul moment.

Este nevoie de mult antrenament și, de fapt, puține persoane au această capacitate. Pentru cazinouri, este destul de dificil să demonstreze că jucătorul a apelat la această metodă pe care o consideră lipsită de etică pentru că le diminuează șansele de câștig.

Camerele video îți urmăresc fiecare mișcare

Echipa de securitate din orice cazinou urmărește în mod constant imagini live, astfel încât fiecare detaliu este în permanență sub supraveghere. În cazinourile mari din Las Vegas, sistemele de securitate pot include chiar și mii de camere video!

Trebuie să conștientizezi astfel că nu ai nicio șansă de a trișa, de a încălca regulamentul de joc în vreun fel. Totuși, ca jucător corect, supravegherea ar trebui să te facă să te simți în siguranță: furturile și orice amenințări din partea potențialilor infractori sunt reduse spre zero.

Jocurile de noroc cu mize reale se adresează în exclusivitate persoanelor ce au împlinit vârsta de 18 ani. Fii responsabil!

Subiecte în articol: advertorial
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile