Antena 3 CNN Externe Influenceri ca frații Tate radicalizează băieții să fie misogini, așa cum teroriștii atrag adepți, avertizează poliția britanică

Influenceri ca frații Tate radicalizează băieții să fie misogini, așa cum teroriștii atrag adepți, avertizează poliția britanică

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Poliția britanică avertizează că influenceri online precum Andrew Tate radicalizează băieții în direcția misoginiei extreme într-un mod „terifiant”, scrie BBC. Ofițerul de poliție Maggie Blyth a declarat că tinerii și băieții ar putea fi radicalizați în același mod în care teroriștii atrag adepți online.

Acest subiect este discutat și cu specialiștii în contraterorism, a spus Maggie Blyth.

Un raport al Consiliului Național al Șefilor din Poliție (NPCC) privind violența împotriva femeilor și fetelor numește problema ca fiind „urgență națională”.

NPCC a estimat că cel puțin una din 12 femei din Anglia și Țara Galilor ar fi victimă a violenței în fiecare an, cee ace înseamnă aproximativ două milioane de femei. Problema s- amplificat, cu „infracțiuni complexe”, a adăugat Maggie Blyth.

Ea a afirmat că anchetatorii care instrumentează cazuri de violență contra femeilor și fetelor colaborează cu echipe de combatere a terorismului pentru a analiza riscul de radicalizare a bărbaților tineri.

Vorbind despre conținutul dăunător online, ea a spus: „Știm că unele dintre acestea sunt legate de radicalizarea tinerilor online, știm că influencerul, Andrew Tate, elementul de influențare în special a băieților, este destul de terifiant și este ceva ce discută atât specialiștii în contraterorism, cât și noi înșine din perspectiva VAWG (violența împotriva femeilor și fetelor).”

Andrew Tate este un influencer britanic-american controversat, care se descrie ca fiind „misogin” și care a ajuns cunoscut după ce a apărut la Big Brother în 2016, scrie BBC, care reamintește că acesta este judecat în România pentru viol, trafic de persoane și constituirea unui grup criminal pentru exploatarea sexuală a femeilor, acuzații pe care el le neagă.

Directori și profesori de la școli din Marea Britanie au declarant pentru BBC că un număr mare de elevi îl admiră pe Tate.

Raportul amplu al NPCC și al Colegiului de Poliție publicat marți subliniază că violența împotriva femeilor și fetelor a atins niveluri „epidemice”. Raportul a estimat că unul din 20 de adulți - sau 2,3 ​​milioane de persoane - au fost anual autori ai unor fapte de violență împotriva femeilor și fetelor. „Nimeni din rândul publicului nu înțelege amploarea și impactul acestor infracțiuni”, a declarat ofițerul Blyth la BBC Breakfast.

Totodată, raportul a identificat mai multe amenințări cheie cu care se confruntă victimele, inclusiv violența sexuală, abuz domestic, urmărirea și abuzul sexual asupra copiilor. În document se menționează că s-a constatat o creștere cu 37% a cazurilor de infracțiuni violente împotriva femeilor și fetelor între 2018 și 2023. Doar anul trecut, peste un milion de astfel de infracțiuni au fost înregistrate în Anglia și Țara Galilor, reprezentând 20% din toate infracțiunile înregistrate de poliție.

Șefii poliției atrag atenția că abuzul domestic este în creștere și rămâne una dintre cele mai mari provocări pentru ofițeri. S-a aflat despre această creștere pentru că oamenii au început să conștientizeze că aceste fapte trebuie raportate. Ministrul de interne Yvette Cooper a declarant că preocuparea sa principală este lupta contra violenței împotriva femeilor și fetelor. De asemenea, Ministerul Muncii va pregăti specialiști în cazuri de abuz domestic.

 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile