Antena 3 CNN Economic Inflația din Germania a atins cel mai scăzut nivel din ultimii trei ani. BCE ar putea continua reducerea dobânzilor din septembrie

Inflația din Germania a atins cel mai scăzut nivel din ultimii trei ani. BCE ar putea continua reducerea dobânzilor din septembrie

de Andreea Ştefan    |   

Inflaţia în Germania a înregistrat o scădere peste aşteptări în luna august, ceea ce conferă noi argumente Băncii Centrale Europene (BCE) să continue ciclul de reducere a dobânzilor la reuniunea de politică monetară din septembrie, informează AFP.

Conform datelor preliminare, publicate joi de Oficiul federal de statistică (Destatis), rata anuală a inflaţiei a încetinit până la 1,9% în luna august, de la un nivel de 2,3% în luna iulie.

Analiştii intervievaţi de Factset mizau pe un recul mai moderat, până la 2,1%. De asemenea, inflaţia de bază, care exclude preţurile volatile precum cele la alimente şi energie, a scăzut cu 0,1 puncte procentuale, până la 2,8% în august, a adăugat Destatis.

„Oamenii au din nou mai mulţi bani în portmoneu", a subliniat cancelarul german Olaf Scholz, într-un mesaj pe X.

Datele privind inflaţia în luna august sunt o veste binevenită în Germania, în condiţiile în care ritmul de creştere a preţurilor a revenit sub ţinta de 2% avută în vedere de BCE pentru zona euro. Totodată, aceasta este cea mai scăzută rată a inflaţiei înregistrată de Germania în ultimii trei ani.

Economiştii acordă o atenţie deosebită datelor privind inflaţia din Germania, deoarece Destatis publică datele privind inflaţia înainte ca Eurostat să dea publicităţii cifrele privind inflaţia în ansamblul zonei euro.

Subiecte în articol: rata inflatiei Germania Olaf Scholz dobanzi
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile