Antena 3 CNN Actualitate Infectații despre care nimeni nu a vorbit: „super-răspânditorii” de coronavirus. Pot fi de 100 de ori mai contagioşi!

Infectații despre care nimeni nu a vorbit: „super-răspânditorii” de coronavirus. Pot fi de 100 de ori mai contagioşi!

Gabriel Dano
1 minut de citit Publicat la 00:00 25 Iun 2020 Modificat la 00:00 25 Iun 2020

În ianuarie, un pacient din Wuhan a răspândit boala la 14 angajaţi din domeniul sănătăţii. Apoi, în martie, un singur membru al unui cor din statul Washington ar fi infectat alte 52 în timpul unei sesiuni de practică două ore. În mai, în Coreea de Sud un tânăr de 29 de ani a vizitat cinci cluburi de noapte şi baruri într-o singură noapte și ar fi infectat și el zeci de persoane.

E posibil ca un aşa-numit super-răspânditor să fie persoana potrivită în locul nepotrivit, la momentul nepotrivit.

Specialiştii în boli infecţioase şi epidemiologii au un număr pentru a descrie cât de infecţioasă este o boală. Se numeşte numărul de reproducere sau R- naught, scris R0. Este practic o măsurare a numărului mediu de persoane pe care o persoană infectată le infectează, potrivit csid.ro.

Numărul de reproducere al unei boli se poate schimba pe măsură ce trece timpul, acesta poate, de asemenea, să difere în funcţie de loc.

Experţii sunt de părere că majoritatea persoanelor infectate cu virusul sunt aşa-numitele „fundături”," infectând, în medie, mai puţin de unul, şi o mică parte din persoanele infectate cu coronavirusul infectează mult mai multe persoane decât media.

Unul dintre motivele pentru care cineva ar putea infecta mai mulţi oameni decât alţii are legătură cu organismul său individual.

Etichete: coronavirus
Citește mai multe din Actualitate
» Citește mai multe din Actualitate
TOP articole