Antena 3 CNN Externe Indignare în Franța după ce un preot a fost ucis de refugiatul pe care îl găzduise în biserică

Indignare în Franța după ce un preot a fost ucis de refugiatul pe care îl găzduise în biserică

Un cetățean ruandez suspectat de provocarea unui incendiu major care a devastat catedrala din orașul francez Nantes anul trecut a ucis un preot catolic în vestul Franței, au declarat ministrul de interne și o sursă apropiată anchetei, conform France 24.

de Alexandru Negrici    |   

„Tot sprijinul meu pentru catolicii din țara noastră după uciderea dramatică a unui preot din regiunea Vendée”, a scris ministrul francez de interne Gérald Darmanin pe Twitter, spunând că se îndreaptă spre fața locului.

O sursă apropiată anchetei, care a cerut să nu fie numită, a declarat pentru AFP că suspectul a mers mai devreme la poliție în orașul Mortagne-sur-Sevre și a declarat că a ucis un preot.

Preotul ucis, în vârstă de 60 de ani, îl întâmpina pe bărbat în biserica sa de câteva luni, potrivit sursei.

Bărbatul, cetățean ruandez numit Emmanuel A., a mărturisit că a fost în spatele incendiului de la catedrala gotică din Nantes care a îngrozit Franța pe 18 iulie 2020.

El fusese inițial arestat înainte de a fi eliberat sub control judiciar.

Mai mulți internauți au semnalat pe Twitter faptul că suspectul crimei a fost fotografiat chiar și alături de Papa Francisc, la finalul unei conferințe.

Senatorul Bruno Retailleau, un conservator care reprezintă regiunea Vendée, a identificat victima ca fiind Olivier Maire. El a spus că biserica catolică locală găzduia bărbatul.

Președintele francez Emmanuel Macron „și-a exprimat toată simpatia” față de comunitatea religioasă locală din Montfortians, în timp ce premierul Jean Castex și-a exprimat „profunda consternare” față de tragedie.

Luni, mai devreme, liderul francez de extremă dreaptă Marine Le Pen, care acuză guvernul că este slab în ceea ce privește imigrația, a încercat să valorifice politic incidentul, spunând că în Franța „poți fi un migrant ilegal, care dă foc unei catedrale, fără să fii expulzat pentru ca apoi să recidivezi prin uciderea unui preot ".

Ministrul de interne Darmanin a acuzat-o imediat că „a provocat dezbateri fără să cunoască faptele”, spunând că bărbatul nu poate fi expulzat din Franța în timp ce se afla sub supraveghere judiciară.

Imigrația va fi o problemă majoră atunci când Le Pen îl va provoca pe președintele centrist Emmanuel Macron pentru președinție anul viitor.

Subiecte în articol: Franta
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un val de căldură cuprinde România. ANM a emis avertizare cod galben