Antena 3 CNN Economic Indemnizația de însoțitor va crește, anunță Ministerul Muncii. Cât vor primi beneficiarii de luna următoare

Indemnizația de însoțitor va crește, anunță Ministerul Muncii. Cât vor primi beneficiarii de luna următoare

de Laura Dinu    |   

Reprezentanții Ministerului Muncii anunță că indemnizația de însoțitor, pentru pensionarii încadrați în gradul 1 de invaliditate, va crește cu peste 200 de lei.  

”Crește valoarea indemnizației de însoțitor pentru pensionarii încadrați în gradul I de invaliditate.

Indemnizația de însoțitor primită de pensionarii încadrați în gradul I de invaliditate va crește de la 1 septembrie 2024 cu suma de 224 de lei, de la 1.626 de lei, la 1.850 de lei. Această sumă este încasată cumulativ cu pensia de invaliditate.

În prezent, indemnizația de însoțitor este calculată la 80% din punctul de pensie. Legea nr. 360/2023 privind sistemul public de pensii aduce o îmbunătățire și prevede un calcul al indemnizației de 50% din valoarea salariului minim brut pe țară garantat în plată.

Drept urmare, indemnizația de însoțitor crește cu 224 de lei de la 1 septembrie 2024.

Prin HG nr. 598/2024, Executivul a stabilit că începând cu 1 iulie 2024 salariul minim brut pe țară garantat în plată este de 3.700 de lei.

Facem precizarea că la nivelul lunii curente în evidențele Casei Naționale de Pensii Publice sunt circa 45.000 de pensionari încadrați în gradul I de invaliditate”, anunță Ministerul Muncii.

Crește valoarea indemnizației de însoțitor pentru pensionarii încadrați în gradul I de invaliditate Indemnizația de...

Publicată de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale pe Luni, 26 august 2024

 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile