Antena 3 CNN Economic Income Summer Edition. „Lumea trece printr-o criză a leaderilor”. Cum îi identificăm pe cei demni să ne ghideze?

Income Summer Edition. „Lumea trece printr-o criză a leaderilor”. Cum îi identificăm pe cei demni să ne ghideze?

de Adrian Măniuţiu    |   

„Lipsa leaderilor este una dintre marile probleme ale umanității de astăzi! Toate problemele mari, cum ar fi sărăcia, creșterea inechității în societate, schimbările climatice sau conflictele armate, au un numitor comun: lipsa leaderilor. Este o criză în piață!”, a mărturisit Sebastian Burduja, în discuția pe care a avut-o cu Adrian Măniuțiu la Income Summer Edition.

Tânărul ministru al Energiei a venit cu o abordare foarte deschisă în ceea ce privește viitorul țării, însă, spune el, fără să convingem generațiile noi că în România se poate trăi bine, toate strădaniile clasei politice de reformare a țării vor avea efecte întârziate. Dar asta nu înseamnă că trebuie să renunțe la luptă, ci să învețe să se poziționeze mai bine în acord cu cerințele și dorințele generale ale cetățenilor. Este adevărat, la nivel colectiv, avem nevoie și de o resetare a propriilor valori. “România are nevoie de o altă poveste! (…) E mult mai simplu să te resemnezi și să spui: gata, tragem obloanele, facem bagajele și toată lumea… peste graniță. (...) Un cuvânt care definește americanul este: încredere. Are încredere în forțele sale. Eșuează, se șterge de praf, se ridică și merge mai departe. Dar ei ca popor sunt structurați așa. Noi, pe de altă parte, suntem excesiv de smeriți și de umili, și nu e bine”, a mai spus Sebastian Burduja.

Income Summer Edition este un serial format din 8 ediții speciale, cu 8 întâlniri definitorii pentru viitorul tinerilor, al antreprenoriatului și al României, în general. Avem 8 runde de discuții cu leaderi, mentori, personalități de top în domeniile lor. Sunt modele ale căror povești inspiră, motivează și, totodată, definesc ce este mai bun în țara în care trăim. Vorbim despre intițiativă, ambiție, asumare, despre disciplină, despre a face ceva pentru alții sau despre a face primul pas înaintea altora, fără să așteptăm de la alții să facă pentru noi. România se poate dezvolta doar prin aplicarea atitudinii antreprenoriale în orice, puțin cu puțin, prin gesturile și acțiunile noastre zilnice, ale fiecăruia, folosind spiritul de întreprinzător și exploatându-l la maximum.

Realizator: Adrian Măniuțiu

Editor: Bianca Voinea

Regizor: Bogdan Saviuc / Celestin Astăluș

DOP / Montaj: Dan Gecui

Producători: Antena 3 SA, Photomedia EM360 Group, Big Dream Media

Sebastian Burduja este actualul Ministru al Energiei. Anterior, îmbrăcase aceeași haină, la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării. După ani de muncă şi studii peste hotare, a revenit definitiv în țară, în ianuarie 2016, pentru că, spune el, “numai aici este acasă”.

EXPERIENȚĂ PROFESIONALĂ

Ministerul Energiei - Ministru | 06.2023 – prezent

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID) - Ministru | 05.2022 – 06.2023

Camera Deputaților - Deputat | 12.2020 – prezent

Ministerul Finanțelor Publice - Secretar de Stat | 12.2019 – 12.2020

RISE - Consortium Managing Partner | 01.2017 – 12.2019

Academia de Studii Economice din București - Doctorand bursier | 10.2016 – 10.2019

Banca Mondială (World Bank), Washington DC, SUA - Specialist în Dezvoltare Urbană, Regiunea Europa și Asia Centrală | 11.2012 – 12.2015

Dalberg Global Development Advisors, Washington DC, SUA - Consultant management strategic | 09.2011 – 10.2012

Fundația CAESAR (Centrul pentru Acces la Expertiza Studenților și Absolvenților Români) - Președinte & Membru fondator | 08.2011 – 12.2015

McKinsey & Company - Consultant (stagiar) | 05.2010 – 08.2010

Națiunile Unite – Comisia Economică pentru Europa (UNECE) - Stagiar, Divizia pentru Mediu, Locuire și Planificare Spațială | 06.2009 – 08.2009

National Endowment for Democracy - Stagiar, Divizia Europa și Asia Centrală | 03.2007 – 05.2007

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) - Președinte & Membru fondator | 01.2009 – 01.2013

Freeman Spogli Institute of Foreign Affairs - Asistent de cercetare | 10.2006 – 03.2007 

Adrian Măniuțiu face parte din echipa Antenelor de peste 12 ani, unde este realizatorul emisiunii INCOME, la Antena3CNN, din vara anului 2012. Este Ambasador al Antreprenoriatului, în cadrul proiectului european "Antreprenor 2020-2022", s-a născut la Cluj-Napoca în 1979 și a studiat business și marketing în Germania și România, la Cluj. A lucrat în domeniul investițiilor și în dezvoltare imobiliară, iar cu 10 ani în urmă a fondat PhotoMedia – transformată ulterior în EM360 GROUP – o agenție în expansiune, cu o echipă de peste 15 oameni, concentrată pe marketing-ul creativ, producții media, strategii de comunicare și management reputațional. Acumulând o experiență diversă în televiziune, atât din poziția de realizator TV și prezentator, cât și din cea de co-producător și dezvoltator de formate, în 2019 a lansat EM360 Studio – un canal web-TV care se concentrează pe seturi de producții premium din sfera de infotainment, business și talk. De mai mulți ani, se implică și în proiecte de venture capital și startup financing, în diverse domenii.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile