Antena 3 CNN Economic Income Summer Edition. Cât trebuie să plângi și să suferi pentru a avea succes în viață

Income Summer Edition. Cât trebuie să plângi și să suferi pentru a avea succes în viață

de Adrian Maniutiu    |   

De multe ori este nevoie să plângi, este nevoie să suferi și este nevoie să treci prin eșecuri pentru a-ți forma personalitatea, mărturisesc leaderii de succes din business. Însă, toate obstacolele și momentele mai puțin plăcute din viață devin “arme” pe care fiecare le poate folosi în folosul său la nevoie. În plus, nu este nevoie să deținem adevărul absolut pentru a avea succes. “Dacă ești perseverent și dacă ai oamenii corecți lângă tine o să reușești! Nu trebuie să ai de la început toate cunoștințele. Dacă ți se oferă o oportunitate, și tu nu ai toate piesele din puzzle, prin voință, prin perseverență și prin disciplină o să reușești”, a spus Anamaria Diaconescu, director al Camerei de Comerț și Industrie Eleno-Română, în cadrul Income Summer Edition.

Mai mult decât atât, ea îi încurajează pe tineri să greșească cât mai des la vârstele fragede, pentru că atunci au cea mai mare capacitate să se ridice și să o ia de la capăt cu aceeași energie. Cu cât înaintăm în vârstă, cu atât căderile încep să devină mai dureroase și mai costisitoare, însă, cu toate acestea, succesul nu are limită de vârstă. Oricine își scoate din mindset “Nu pot!” are șanse reale să își vadă dorința împlinită, a spus și Alexandru Printz, care s-a dat exemplu chiar pe el. După zeci de ani petrecuți în top managementul corporațiilor, a pus punct și a luat-o de la zero pe cont propriu, cu un proiect antreprenorial în domeniul imobiliar, care îi era, de altfel, complet străin. Mai mult decât atât, nici trecerea de la statutul de angajat la cel de antreprenor nu a resimțit-o tocmai ușor: “cine pleacă de la paradigma greșește. Adică, da, este adevărat, nu îți mai dă nimeni ordine, dar nu-ți mai dă nimeni nici salariul. Ești în paradigma în care vine data de 10, te uiți pe card, vezi că nu e nimic și zici ”. Cu toate acestea, a strâns din dinți, a construit  treptat, a transformat greșelile în lecții, nu s-a demoralizat nici măcar atunci când a pierdut bani, iar acum are un business prezent în 10 județe din țară. Secretul succesului pentru cei doi invitați ai emisiunii? Determinarea și răbdarea.

Un nou episod din Income Summer Edition, un serial format din 8 ediții speciale, cu 8 întâlniri definitorii pentru viitorul tinerilor, al antreprenoriatului și al României, în general. Avem 8 runde de discuții cu leaderi, mentori, personalități de top în domeniile lor. Sunt modele ale căror povești inspiră, motivează și, totodată, definesc ce este mai bun în țara în care trăim. Vorbim despre intițiativă, ambiție, asumare, despre disciplină, despre a face ceva pentru alții sau despre a face primul pas înaintea altora, fără să așteptăm de la alții să facă pentru noi. România se poate dezvolta doar prin aplicarea atitudinii antreprenoriale în orice, puțin cu puțin, prin gesturile și acțiunile noastre zilnice, ale fiecăruia, folosind spiritul de întreprinzător și exploatându-l la maximum.

Realizator: Adrian Măniuțiu
Editor: Bianca Voinea
Regizor: Bogdan Saviuc / Celestin Astăluș
DOP / Montaj: Dan Gecui
Producători: Antena 3 SA, Photomedia EM360 Group, Big Dream Media

Alex Printz este un antreprenor de succes, investitor în imobiliare, trainer și autor al cărților “Cum să ai succes în imobiliare” și ”Pune produse pe raft”. Deține compania imobiliară Mr. Exclusivitate, prezentă în 6 județe, un sistem de francize pus la punct și peste 70 de profesioniști respectați în domeniul imobiliar. 

Anamaria Diaconescu – Director al Camerei de Comerț Bilaterale România-Grecia
Experiența ei profesională începe în Grecia, în anul 2000, când fiind încă studentă a început să lucreze în sistemul bancar. Un sistem pe care l-a urmat și în România. Mărturisește însă că ultimii 8, în care s-a dedicat comunității grecești și Camerei de Comerț, i-au adus cea mai mare împlinire. 

Adrian Măniuțiu face parte din echipa Antenelor de peste 12 ani, unde este realizatorul emisiunii INCOME, la Antena3CNN, din vara anului 2012. Este Ambasador al Antreprenoriatului, în cadrul proiectului european "Antreprenor 2020-2022", s-a născut la Cluj-Napoca în 1979 și a studiat business și marketing în Germania și România, la Cluj. A lucrat în domeniul investițiilor și în dezvoltare imobiliară, iar cu 10 ani în urmă a fondat PhotoMedia – transformată ulterior în EM360 GROUP – o agenție în expansiune, cu o echipă de peste 15 oameni, concentrată pe marketing-ul creativ, producții media, strategii de comunicare și management reputațional. Acumulând o experiență diversă în televiziune, atât din poziția de realizator TV și prezentator, cât și din cea de co-producător și dezvoltator de formate, în 2019 a lansat EM360 Studio – un canal web-TV care se concentrează pe seturi de producții premium din sfera de infotainment, business și talk. De mai mulți ani, se implică și în proiecte de venture capital și startup financing, în diverse domenii.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile