Antena 3 CNN Actualitate Educație Incident cu spray iritant la un colegiu din Bucureşti. Peste 50 de elevi și profesori au fost evacuați: „Nu ştim cine a pulverizat"

Incident cu spray iritant la un colegiu din Bucureşti. Peste 50 de elevi și profesori au fost evacuați: „Nu ştim cine a pulverizat"

de Claudia Popovici    |   

Peste 50 de elevi și profesori au fost evacuați, joi după-amiază, de la Colegiul Național „Mihai Viteazul”, din București, după un incident cu spray iritant. Directoarea unității de învățământ a anunţat o anchetă internă. „Copiii au început să tușească, nu știm cine a pulverizat", a spus ea pentru Edupedu.ro

Incidentul a avut în această după amiază în două clase din corpul B al Colegiului Național „Mihai Viteazul”, din București. Elevii se aflau la ultima oră de curs din program, când la un moment dat au simțit un miros înțepător şi au început să tușească. 

Peste 50 de elevi și profesori au fost evacuați şi s-a sunat la 112

„Copiii erau în oră, la sfârșitul ultimei ore. Nu știm unde exact a fost pulverizat spray-ul, nici noi și nici cei de la echipaje nu am putut să decelăm. Știm că e vorba de spray care a fost iritativ pentru gât (…) Sunt 50 de elevi evacuați, restul și-au continuat orele”, a spus directorul unităţii de invăţământ. 

După apelul de urgență, mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) au venit la fața locului, dar nici aceştia nu au identificat cauza incidentului. 

„Din ce am urmărit pe camerele de supraveghere, nu am reușit să aflăm. Era prioritar să evacuăm copiii, încercăm să aflăm mâine. Facem ancheta noastră să vedem ce putem afla”.

Potrivit Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB), nu au fost manifestări decât la nivelul iritației la unii elevi și o tuse ușoară. 

Subiecte în articol: colegiu elevi evacuati București
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile