Chiar din luna octombrie, magazinele deja încep să își expună noile colecții de brazi artificiali, ghirlande și ornamente pentru casă și pentru pomul de Crăciun.
În ciuda abundenței de articole pentru sărbători, nu trebuie trecut cu vederea un alt aspect important, și anume bugetul. Există, totuși, mai multe modalități prin care puteți să vă amenajați casa într-un loc desprins din poveștile de iarnă, fără ca bugetul să aibă prea mult de suferit.
Iată, în rândurile care urmează, câteva astfel de modalități:
Când este cel mai recomandat să cumpărați brazi și decorațiuni de sărbători?
Când vine vorba de cumpărarea decorațiunilor de sărbători și a brazilor artificiali, se merită să fiți cât se poate de proactivi. Decorațiunile și brazii au cea mai mare cerere chiar înainte de sărbători, ceea ce înseamnă că prețurile vor fi foarte piperate în acea perioadă.
În general, comercianții majorează prețurile și nu mai oferă discount-uri înainte cu câteva zile de sărbători, însă în fiecare an sunt foarte mulți cumpărători care sunt dispuși să plătească puțin mai mult pentru a intra în spiritul sărbătorilor.
În schimb, cu o planificare atentă, puteți achiziționa brazi artificiali la prețuri de importator și alte decorațiuni pentru brad și pentru casă la prețuri prietenoase. Există două mari perioade prielnice cumpărăturilor pentru Crăciun.
Cel mai bun moment pentru a achiziționa brazi artificiali și decorațiuni este atunci când cererea este la cel mai scăzut nivel, și anume după sărbători, în luna ianuarie. Deși veți găsi discounturi majore la decorațiuni și la brazi, rețineți faptul că în luna ianuarie selecția este mult mai restrânsă, fiind reduse doar acele produse care au mai rămas în urma vânzărilor majore din timpul sărbătorilor.
În schimb, dacă vă doriți cele mai noi și cele mai calitative decorațiuni, dar și cei mai atrăgători brazi artificiali, atunci încercați să vă planificați cumpărăturile chiar în plin sezon de sărbători. Chiar și în plin sezon de sărbători, există câteva zile în care prețurile sunt reduse, și anume de Black Friday, adică pe 10 noiembrie. Mulți comercianți oferă discount-uri majore la decorațiuni de sărbători atât de Black Friday, dar și după sărbătoarea Sfântului Andrei de pe 30 noiembrie, care marchează începutul sezonului de Crăciun.
Stabiliți un buget și încercați să îl respectați
Pentru a vă bucura de o atmosferă de sărbătoare acasă, fără să vă gândiți la sumele uriașe de bani pe care le-ați cheltuit pe decorațiuni și pe bradul de Crăciun, încercați să stabiliți un buget și să îl respectați.
Poate fi foarte periculos să începeți să faceți cumpărături fără să aveți un buget în minte. Stabilirea unui buget vă ajută să evitați cheltuielile excesive și să cumpărați doar ceea ce este necesar. Încercați, de asemenea, să vă axați pe decorațiuni pe care le puteți folosi an de an, cum ar fi ghirlande artificiale de Crăciun, instalații de înaltă calitate, lumânări LED, dar și ornamente textile. În ultimii ani, majoritatea românilor au investit între 500-1000 RON pentru cumpărăturile de Crăciun.
Faceți o listă de cumpărături pentru Crăciun
Pe lângă stabilirea unui buget pe care sunteți dispuși să îl investiți în decorul de Crăciun, mai este necesar să întocmiți o listă cu tot ceea ce aveți nevoie. Nu începeți să faceți cumpărăturile fără o listă.
Luați în considerare ce articole de casă și grădină vă lipsesc, ce decorațiuni v-ar plăcea să aveți sau care sunt acele ornamente care trebuie înlocuite. Poate că anul trecut s-au spart câteva globuri din sticlă, poate că instalațiile de exterior nu mai funcționează atât de bine sau poate că aveți nevoie de mai multe ornamente pentru amenajarea fiecărui colț din casă. Profitați de perioadele cu discount-uri majore pentru a cumpăra toate articolele de pe listă, reușind totodată să vă respectați bugetul.