Antena 3 CNN Actualitate Social Încep înscrierile în programul FIV. Ce trebuie să facă cei care își doresc copii

Încep înscrierile în programul FIV. Ce trebuie să facă cei care își doresc copii

de Ioana Coman    |   

Luni încep înscrierile în programul FIV. Cei care își doresc să aibă copiii vor putea primi până la 15.000 lei pentru asigurarea medicamentelor și a procedurilor medicale de specialitate recomandate pe teritoriul țării noastre. 

Anul acesta sunt disponibile fonduri pentru 10.000 de proceduri, iar sprijinul financiar se acordă în ordinea cronologică a depunerii dosarelor complete și declarate eligibile. 

Procedura de înscriere 

Toate documentele aferente dosarului de înscriere se vor depune exclusiv în format electronic, pe platforma digitală AP Comunitate. Documentele primite prin orice altă modalitate nu vor fi luate în considerare. 

Dosarul de înscriere trebuie să conțină, în primul rând, cererea de înscriere semnată, declarație pe propria răspundere din care se reiasă că nu au mai fost beneficiarii unui astfel de program, document din care să rezulte diagnosticul de infertilitate și o adeverință din care să rezulte calitatea de asigurat.

Vârsta femeii care dorește să se înscrie în acest program trebuie să fie cuprinsă între 20 și 45 de ani. 

Dosarele complete pot fi depuse de luni, începând cu ora 9:00. 

Infertilitatea este o boală ce a fost clasată de Organizația Mondială a Sănătății pe locul cinci în topul dizabilităților la nivel global. În România, potrivit statisticilor, unul din cinci cupluri se luptă cu infertilitatea.

Subiecte în articol: infertilitate program fiv FIV
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile