Antena 3 CNN Actualitate Locale Un incendiu de vegetație a izbucnit lângă un azil din Constanța. A fost activat planul roșu. Bătrânii au fost evacuați

Un incendiu de vegetație a izbucnit lângă un azil din Constanța. A fost activat planul roșu. Bătrânii au fost evacuați

de Delia Bulgaru    |   

Un incendiu de vegetație a izbucnit, joi, în județul Constanța, în apropierea penitenciarului Poarta Albă, anunță Antena 3 CNN.

Potrivit informațiilor de la fața locului, ard aproximativ 50 de hectare de vegetație iar fumul dens afectează circulația pe DN 22C.

În apropierea penitenciarului se află un cămin de bătrâni, de unde au fost evacuate, preventiv, aproape 100 de persoane.

Update 17:17: Incendiul a fost lichidat

"Referitor la incendiul de vegetație din proximitatea Penitenciarului Constanța - Poarta Albă, facem precizarea că incendiul a fost stins de către echipajele ISU care au fost mobilizate in zonă și în prezent nu exista risc de propagare către spațiul de deținere", au comunicat autoritățile, joi după amiază, în jurul orei 17:20.

Știrea inițială

"Vizibilitatea este practic blocată pe acest drum național, DN 22C, din cauza incendiului. Pompierii intervin cu mai multe mașini de stingere.

Participanții la intervenție poartă măști de oxigen, pentru a putea respira în condițiile fumului dens degajat și în situația în care flăcările par că se extind cu repeziciune.

80 de persoane de la căminul de bătrâni situat în apropierea Penitenciarului Poarta Albă au fost relocate la o clădire din apropiere.

Noi ne-am retras, pentru că autoritățile nu ne-au mai permis să rămânem în apropierea incendiului ce pare că s-a extins mult, de la cele 50 de hectare raportate inițial, fiind alimentat de vegetația foarte uscată", a relatat corespondentul Antena 3 CNN, Delia Bulgaru.

ISU: Incendiul a fost localizat, nu s-au înregistrat victime

În aceste momente incendiul este localizat și se acționează pentru lichidarea șui. Au mai rămas mici focare. Nu mai există posibilitatea de propagare a incendiului la căminul de bătrâni. În mod preventiv, au fost evacuate toate persoanele aflate în locație, o parte dintre acestea fiind transferate într-o clădire din apropiere.

Intervenția s-a făcut gradual. A fost activat și planul roșu de intervenție la nivelul județului, pentru eficientizarea misiunii de răspuns.

S-a intervenit inițial cu șase mașini de stingere, două autospeciale pentru transport victime multiple, patru ambulanțe SMURD și trei ambulanțe de la Serviciul Județean de Ambulanță.

În sprijin avem și două mașini de la ISU Călărași, o mașină de la ISU Ialomița și o mașină de la ISUBIF.

Situația este în dinamică, dar din primele informații pe care le am de la fața locului se pare că, din fericire, nu s-au înregistrat victime până acum.

S-a realizat, de asemenea, o protecție și la perimetrul exterior al penitenciarului din Poarta Albă (...) Este într-adevăr foarte mult fum. Dacă situația o va impune, această măsură a restricționării traficului va fi luată cât de curând, dar acum situația s-a mai liniștit și incendiul a fost localizat", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Constanța, Anamaria Stoica.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile