Update 21.25 "Ne confruntăm cu un incident grav care afectează calitatea aerului în București. Un incendiu major în Bucureștii Noi, unde o hală a luat foc, cauzând degajări mari de fum, are un impact semnificativ asupra mediului înconjurător. Intervenția promptă a pompierilor este în curs, încercând să limiteze efectele negative.
Pe măsură ce focul a afectat aproximativ 650 m² la nivelul acoperișului, anticipăm posibile consecințe asupra calității aerului în orele următoare. Recomandăm cetățenilor să rămână în interior pe cât posibil, să închidă ferestrele și să evite expunerea la aerul exterior în zonele afectate.
Echipele de mediu monitorizează cu strictețe calitatea aerului și lucrează alături de serviciile de urgență pentru a gestiona impactul asupra sănătății publice și a mediului. Vom continua să oferim informații și recomandări bazate pe cele mai recente date. Protejarea sănătății dumneavoastră și a mediului înconjurător rămâne misiunea noastră esențială.", a transmis Ionuț Sorin Banciu, Secretar de Stat în Ministerul Mediului.
Update 21.03 Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU București-Ilfov a dat detalii, în direct la Antena 3 CNN, despre incendiu.
Acesta a precizat faptul că incendiul este localizat, că fumul degajat este periculos pentru populație, motiv pentru care s-a transmis mesajul RO-Alert.
Acesta spune că fumul, cel mai probabil, este generat de materialul bituminos de la nivelul acoperișului halei dezafectate care a luat foc.
Totodată prezentantul ISU B-IF a confirmat faptul că există probleme cu presiunea apei din hidranți și că această situație este una care se repetă în multe situații similare la intervențiile din București.
Update 21.02 Un reprezentant al companiei Apa Nova a ajuns la locul incendiului, după ce echipele de intervenție au sesizat faptul că nu au presiune la apă.
Update 21.00 ”Avem mai multe echipaje ale Poliției Locale în zona incendiului din nordul Capitalei, sprijinim echipele de pompieri și ale Brigăzii Rutiere. Persoanele care locuiesc în aproprierea zonei afectate care au nevoie de sprijin sau cazare pot suna la Serviciul Urgențe din cadrul DGASPC Sector 1: 0734.454.543”, a arătat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, într-o postare pe pagina sa de Facebook.
”Autospecialele de stingere cu apă și spumă au intrat mai greu pe străzile înguste pentru că sunt zone unde s-a construit haotic (...). Am cerut verificări la Departamentul de Urbanism privind cele două incendii care au avut loc astăzi (luni - n.r.) în Sectorul 1, cine sunt proprietarii imobilelor afectate și ce avize au fost emise în aceste zone”, a mai arătat în postarea de pe pagina sa de socializare Clotilde Armand.
Update 20.50 Autoritățile au transmis un mesaj de atenționare RO-Alert prin care cer populației să evite zona și să lase căile de acces libere pentru echipajele de intervenție.
Până în momentul de față nu a fost identificate victime.
Echipajele de Poliție dirijează traficul în zonă, iar agenții poartă măști de protecție pe față din cauza fumului dens.
Update 20.45 Traficul este restricționat în zonă pentru a facilita accesul autospecialelor de pompieri.
Update 20.25 În București vântul suflă moderat, cu rafale de pânã la 35 - 40 km/h. Datorită suprafeței mari pe care se manifestă incendiul, dispozitivul a fost suplimentat cu încă șapte autospeciale de stingere.
Știrea inițială: Un incendiu puternic a cuprins o clădire dezafectată din București, luni seara.
[GAL layout="5"]Accesul masinilor de intervenție este foarte îngust, spun locuitorii din zonă, care au precizat pentru Antena 3 CNN că au auzit mai multe explozii.
În GALERIA FOTO de mai jos puteţi vedea imagini cu incendiul.
"Intervenim pentru stingerea unui incendiu ce se manifestă la o hală dezafectată pe strada Spicului, din Sectorul 1 al municipiului București.
La sosirea primelor echipaje de intervenție ardea la nivelul acoperișului pe o suprafață de aproximativ 650 m².
Au fost alertate trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autoscară de intervenție și salvare la înălțime și o ambulanță SMURD.", au transmis pompierii