Antena 3 CNN Externe Incendiu în turnul de răcire al centralei nucleare de la Zaporojie. Rușii acuză ucrainenii de bombardamente în orașul Enerdogar

Incendiu în turnul de răcire al centralei nucleare de la Zaporojie. Rușii acuză ucrainenii de bombardamente în orașul Enerdogar

de Andreea Ştefan    |   

Un incendiu a izbucnit în turnul de răcire al centralei nucleare de la Zaporojie, în sudul Ucrainei, a anunţat duminică Evgheni Baliţki, guvernatorul pro-rus al regiunii, ocupată de forţele armate ruse, relatează AFP.

„Bombardarea oraşului Enerdogar de către trupele ucrainene a provocat un incendiu în sistemul de răcire" al centralei, a afirmat Evgheni Baliţki pe Telegram. Centrala de la Zaporojie, ocupată din martie 2022 de ruşi, este situată în Energodar, de-a lungul Niprului, un fluviu care a devenit o linie naturală de front între beligeranţi.

Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) a avertizat sâmbătă că securitatea la centrala nucleară de la Zaporojie din Ucraina, cea mai mare din Europa, se „deteriorează" după o lovitură cu dronă în apropierea centralei.

Experţii AIEA prezenţi la faţa locului au fost informaţi sâmbătă despre o detonare în apropierea centralei şi s-au deplasat imediat la faţa locului, a indicat într-un comunicat agenţia ONU cu sediul la Viena.

Potrivit experţilor, pagubele „par să fi fost cauzate de o dronă dotată cu o încărcătura explozivă" care a lovit drumul dintre cele două porţi principale ale centralei. Rusia acuză Ucraina de acest incident.

Subiecte în articol: centrala nucleara kursk Rusia Ucraina
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile