Antena 3 CNN Externe Incendiu de vegetație în Madeira. Sute de pompieri au intervenit pentru stingerea flăcărilor

Incendiu de vegetație în Madeira. Sute de pompieri au intervenit pentru stingerea flăcărilor

de Roxana Mihăiescu    |   

Sute de pompieri portughezi au depus eforturi pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie, care s-a răspândit pe coasta sudică a insulei Madeira, situată în Oceanul Atlantic, o populară destinaţie turistică, pe fundalul vânturilor puternice care complicau eforturile pompierilor, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Incendiul, care a izbucnit miercuri în regiunea rurală Ribeira Brava, s-a răspândit în municipalitatea vecină Camara de Lobos, iar în prezent are trei fronturi active, au spus autorităţile insulare.

Aproape 200 de pompieri, asistaţi de 38 de vehicule, se luptă cu flăcările, dar temperaturile ridicate, umiditatea scăzută şi vânturile puternice complică eforturile pentru combaterea flăcărilor. Un elicopter a fost de asemenea folosit în lupta cu flăcările, dar a trebuit adus la sol odată cu lăsarea nopţii.

„Incendiul, care este foarte periculos, a fost provocat intenţionat, n-am niciun dubiu, într-o zonă inaccesibilă, unde intervenţia pe calea aerului nu se poate face”, a declarat pentru reporteri preşedintele guvernului regional din Madeira, Miguel Albuquerque.

Nu au fost raportate decese sau persoane rănite, dar 160 de persoane au fost evacuate ca măsură de precauţie, a spus el.

Întreaga zonă de coastă a Madeira - o regiune autonomă a Portugaliei unde trăiesc circa 250.000 de persoane - a fost plasată sub alertă portocalie, al doilea nivel de alertă, până luni, 19 august, din cauza temperaturilor ridicate.

Potrivit agenţie meteorologice IPMA, temperatura a ajuns în Madeira la 30 de grade Celsius în ultimele zile. Vânturile puternice care alimentează flăcările au cauzat anularea a zeci de curse aeriene.

Portugalia a trimis duminică în Madeira o echipă de 76 de pompieri de pe continent, iar arhipelagul învecinat Azore, urma să trimită 15 pompieri duminică seară. 

Subiecte în articol: incendiu madeira pompieri operatiune
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile