Antena 3 CNN Actualitate Locale Incendiu uriaş la o casă parohială din satul Cut, judeţul Neamţ. Zeci de pompieri s-au luptat şapte ore cu flăcările

Incendiu uriaş la o casă parohială din satul Cut, judeţul Neamţ. Zeci de pompieri s-au luptat şapte ore cu flăcările

Un incendiu a izbucnit în această dimineață la casa parohială din satul Cut, județul Neamț. Nu au fost înregistrate victime, dar pagubele materiale sunt importante. Intervenția pompierilor a durat 7 ore.

de Georgiana Adam    |   

Potrivit ISU Neamț, la fața locului s-a intervenit 5 autospeciale de stingere, o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime și o ambulanță SMURD de la Detașamentul din Piatra Neamț, o autospecială de stingere de la Detașamentul Roman, dar a intervenit și SVSU Dumbrava Roșie.

În total, la intervenție au participat 35 de pompieri.

Incendiul se manifesta generalizat la un adăpost pentru animale și o magazie dintr-o gospodărie și la acoperișul casei parohiale, la o anexă gospodărescă, la acoperișul unei hale de depozitare a unui operator economic.

Până la sosirea forțelor de intervenție, din casa parohială s-au autoevacuat o femeie și doi copii. Persoanele nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars: acoperișul casei parohiale pe o suprafață de aproximativ 400 mp, planșeul din lemn de la 8 camere situate la primul etaj, elemente de tâmplărie din componența ferestrelor, mobilier, aparate electrocasnice, materiale textile, acoperișul anexei cu suprafață de 100 mp și aproximativ 200 kg de câlț.

[GAL layout="2"]

De asemenea, au ars magazia din lemn cu bunurile din interior și adăpostul pentru animale în care se aflau 2 iepuri și 37 de păsări. Incendiul a cuprins și acoperișul unei hale de depozitare pe o suprafață de aproximativ 10 metri pătraţi, potrivit Mediafax.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric produs de un cablu deteriorat/neizolat corespunzător ce se afla în adăpostul pentru animale.

Intervenția pompierilor a durat aproximativ şapte ore.

Subiecte în articol: incendiu ISU Neamţ pompieri
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile