Antena 3 CNN Externe Incendii devastatoare în Turcia: Case și mașini din Izmir sunt cuprinse de flăcări

Incendii devastatoare în Turcia: Case și mașini din Izmir sunt cuprinse de flăcări

de Andreea Ştefan    |   

Un incendiu de pădure în provincia Izmir de pe coasta de vest a Turciei, alimentat de vânturi puternice, s-a extins în apropierea zonelor rezidențiale, forțând evacuarea unor persoane, în timp ce pompierii au încercat, de asemenea, să stăpânească alte incendii de vegetație în nord, potrivit Turkish Minute. Mai multe case și mașini sunt cuprinse de flăcări.

Incendiul din Izmir, a cărui cauză este încă necunoscută, a izbucnit joi seară în districtul Karșiyaka, în timp ce pompierii lucrau deja pentru a limita trei incendii separate în nord-vestul Turciei.

Guvernatorul din izmir, Suleyman Elban, a declarat că incendiul din Karșiyaka a continuat în între patru și cinci zone diferite, în ciuda eforturilor de a-l limita cu ajutorul avioanelor, elicopterelor și altor vehicule, adăugând că un sat a fost evacuat.

„Intervenția devine dificilă deoarece este foarte aproape de zonele rezidențiale. Deocamdată nu există pierderi de vieți omenești”, a declarat Elban.

„Avem informații că unele case au ars. Deoarece acum sunt vânturi de până la 80 de kilometri pe oră, de multe ori trebuie să oprim intervenția aeriană”, a spus el, adăugând că eforturile se vor intensifica dacă vânturile se vor domoli.

Imaginile difuzate de televiziunile locale au arătat flăcări care au cuprins suprafețe de teren, apropiindu-se de clădiri de apartamente și drumuri din Karșıyaka, cu fum de culoare deasupra pădurilor și a orașului.

Incendiile din nord-vestul Turciei sunt în districtul Eceabat din provincia Canakkale, în districtul Goynuk din provincia Bolu și în districtul Gordes din provincia Manisa.

La începutul zilei de vineri, ministrul agriculturii și pădurilor, Ibrahim Yumakli, a declarat că incendiul din Canakkale - declanșat de un stâlp de electricitate de pe marginea drumului - a fost lichidat și că incendiul din Manisa a fost parțial lichidat. Eforturile de stingere a incendiului din Bolu au continuat.

El a avertizat cu privire la un risc ridicat de incendii de vegetație în următoarele trei zile din cauza temperaturilor ridicate, a umidității scăzute și a vânturilor puternice.

Guvernatorii provinciilor Canakkale și Bolu au declarat că mai multe cartiere și sate au fost evacuate ca măsură de precauție, dar că nu există niciun pericol imediat pentru zonele rezidențiale.

Regiunile de coastă ale Turciei, în special, au fost devastate în ultimii ani de incendii de vegetație, deoarece verile au devenit mai calde și mai uscate, ceea ce oamenii de știință asociază cu schimbările climatice.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile