Antena 3 CNN Ghidul pensiilor private din România Ghidul pensiilor private: Când se încasează pensia privată din Pilonul II

Ghidul pensiilor private: Când se încasează pensia privată din Pilonul II

Pensiile private sunt o variantă de luat în calcul dacă vreţi să economisiţi pe termen lung sau să vă sporiţi veniturile la vârsta pensionării. 

de Georgiana Adam    |   

În România, sistemul pensiilor private a cunoscut o evoluție pozitivă pe tot parcursul funcționării sale, iar activele totale și numărul de participanți cresc an de an. 

Conform legii, pensia privată obligatorie Pilon II se încasează atunci când participantul ajunge la vârsta pensionării. 

După pensionare, pensia privată va fi primită, sub forma unei sume plătite periodic participantului, în mod suplimentar şi distinct de cea furnizată de sistemul public de pensii. 

Dacă există un caz în care participantul suferă, înainte de momentul la care poate primi pensia privată, o invalidatate de gradul I sau gradul II cu mențiunea "nerevizuibil", acesta va putea obține activul acumulat la fondul de pensii. 

O altă situație nefericită este cea în care participantul a decedat. Atunci suma acumulată va fi plătită moștenitorului sau moștenitorilor legali, după urmarea procedurii de dezbatere a succesiunii și cu respectarea legislației aplicabile. 

Ghidul pensiilor private din România

Ghidul pensiilor private din România este cea mai completă platformă de educație financiară. Aici poți găsi informații cu grad ridicat de utilitate, analize grafice, opinii și explicații pertinente de la experți în domeniu.

Subiecte în articol: pensii pensie privată pilon doi
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Festival de miștouri online la adresa lui George Simion