Antena 3 CNN Externe Mapamond Încăierare într-un hotel din Egipt. Un angajat a fost ucis, trei turiști au fost răniți. De la ce a pornit scandalul

Încăierare într-un hotel din Egipt. Un angajat a fost ucis, trei turiști au fost răniți. De la ce a pornit scandalul

de Georgiana Marina    |   

Un angajat egiptean a fost ucis vineri într-o încăierare în care alţi trei angajaţi şi trei turişti arabi israelieni au fost răniţi, într-un hotel din staţiunea egipteană Taba, a indicat o sursă medicală.

Angajatul hotelului a murit din cauza rănilor suferite în "ambulanţa care îl transporta" de la Taba la Sharm-el-Sheikh, la 200 de kilometri spre sud, a declarat această sursă, sub protecţia anonimatului, scrie Agerpres.

Ceilalţi angajaţi şi cei trei turişti au fost, de asemenea, răniţi, a informat Al-Qahera News.

Scandalul a izbucnit atunci când vizitatorii "au încercat să obţină gratuit servicii ale hotelului", a afirmat Al-Qahera News.

Această media, apropiată serviciilor egiptene de informaţii, a adăugat că autorităţile au deschis o anchetă. O sursă cu rang înalt din cadrul serviciilor de securitate a dezminţit informaţiile presei israeliene care calificaseră altercaţia drept "atac cu armă albă".

Arabii din Israel sunt descendenţii populaţiei arabe din Palestina care au rămas pe teritoriul israelian după crearea Israelului în 1948. Staţiunea Taba, în sudul Peninsulei Sinai, la frontiera cu Israelul, este o destinaţie populară printre israelieni.

Egiptul a fost prima ţară arabă care a semnat un tratat de pace cu Israelul şi joacă de zeci de ani un rol de mediator între responsabili israelieni şi palestinieni, în special în actualul război din Gaza.

Subiecte în articol: Egipt agresiune hotel turisti
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile