Antena 3 CNN Actualitate Încă două râuri din România au secat complet. Imagini dramatice făcute publice de Apele Române

Încă două râuri din România au secat complet. Imagini dramatice făcute publice de Apele Române

de Georgiana Marina    |   

Încă două râuri din spațiul hidrografic Prut-Bârlad au secat, a anunțat marți oficiali de la Apele Române. Imagini dramatice cu albiile secate au fost făcute publice pe pagina de Facebook a instituției.

Este vorba despre râul Bahlui, stația hidrometrică Podu Iloaiei și râul Miletin, la stația hidrometrică Șipote din spațiul hidrografic Prut-Bârlad.

Imaginile au fost făcute publice de Apele Române Buzău-Ialomița - Sistemul de Gospodărire a Apelor Brăila. 

Și debitele Dunării la intrarea în țară sunt în scădere și vor ajunge la 2600 mc/s în data de 2 septembrie, conform prognozei emise de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor.

[GAL layout="5"]

Nivelul de la stația hidrometrică Cernavodă este de -1,14 metri și mai este o rezervă de 48 de centimetri până la treapta I de restricții. Sectoarele Dunării aferente a 49 de localități au intrat în treapta I de avertizare fiind aplicat astfel Planul de restricții și folosire a apei în perioade deficitare, potrivit sursei citate.

41 de secțiuni din cele 120 de monitorizare ale secetei (relevante pentru asigurarea resurselor de apă necesare pentru folosințe) se află sub debitul minim necesar satisfacerii cerințelor de apă.

658 de localități (388 cu sisteme centralizate și 270 fără sisteme centralizate) primesc apă în anumite intervale orare, fiind afectate de deficitul rezervei de apă.

Oficialii Apele Române fac apel pentru folosirea rațională a apei.

Apele Române au anunțat luni că râurile Glavacioc și Sabar în spațiul hidrografic Argeș-Vedea au secat complet din cauza secetei. 

Subiecte în articol: seceta rau secat apele romane
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile