Antena 3 CNN Actualitate Utilajele de la fabrica de măşti chirurgicale din Dragomireşti s-au stricat

Utilajele de la fabrica de măşti chirurgicale din Dragomireşti s-au stricat

Noua linie de producţie de măşti chirurgicale inaugurată în aprilie la fabrica de produse pirotehnice din Dragomireşti a funcţionat din primele zile pe avarie, apoi utilajele s-au stricat pe rând. Au fost vechi, spun muncitorii care s-au chinuit să le pună în funcţiune. Fabrica urma să aducă pe piaţă o jumătate de milion de măşti zilnic, dar a fabricat patru milioane în patru luni. Schimbarea directorului a provocat revoltă în fabrică. Muncitorii refuză să se întoarcă la lucru.

de Iulia Gorgorin    |   

Din luna aprilie, autorităţile au decis ca uzina de produse speciale de la Dragomireşti, Dâmboviţa, filiala Companiei Naţionale Romarm, să producă măşti chirurgicale şi măşti de tip FFP 3.

Muncitorii şi-au adaptat repede producţia la nevoile pieţei interne. Peste noapte, din specialişti în produse pirotehnice au devenit fabricanţi de produse de protecţie sanitară. Doar că utilajele pe care le-au primit din China au funcţionat doar câteva zile.

Şi din o jumătate de milion de măşti, cât ar fi trebuit să producă zilnic, au realizat doar patru milioane, în patru luni! Ca pedeapsă, spun angajaţii, conducerea Romarm a decis schimbarea directorului, fără să analizeze cauzele pentru care fabrica nu produce numărul de măşti prevăzut în contract.

Noua linie de producţie a fost inaugurată în aprilie, în prezenţa premierului Ludovic Orban, care a cerut apoi o anchetă după ce măştile întârziau să ajungă pe piaţă.

Planul Guvernului României era ca țara noastră să producă singură măștile necesare pentru a nu mai fi dependentă de importurile din China.

La fabrica din Dragomireşti lucrează 180 de munitori care spun că nu vor relua lucrul până când actualul director, care a ridicat producţia fabricii şi a creat locuri de muncă, nu va fi repus în funcţie.

Subiecte în articol: măşti fabrica dragomiresti
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un val de căldură cuprinde România. ANM a emis avertizare cod galben